Akár egymilliót is jelenthet pár jó fénykép: így fotózd be eladáshoz a lakásodat
Ezek az első fontos lépések az eladás felé, és nagyon sokat profitálhatsz belőlük.

lakáseladás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ingatlan esztétikus befotózása sokat dobhat az eladási áron. Az eladónak tulajdonképpen a saját otthona PR-osának kell lennie. Ha valaki nem akarja beérni az ingatlanügynökök amatőr fotóival, vagy nem kíván kiadni hivatalos fényképésznek több tízezer forintot, szánjon időt arra, hogy hogyan lehet kelendővé tenni az ingatlant, pár jól sikerült fénykép elkészítésével.

Amikor a lakásodat fényképezed, felejtsd el, hogy a te otthonod. Olyan szemmel kell fotóznod - részrehajlás nélkül -, hogy az vonzó legyen egy idegen számára is.

A sorrend rendezettséget mutat

Fontos a kronológiai sorrend. A képeket ne kaotikus összevisszaságban pakold egymás mellé, hanem sorban, szimulálva azt, mintha a vásárló lépkedne az ingatlan felé. Az utcai kilátás és a kinti kapu, a kert és a külső tárolók után jöhet a lakás, előbb az előszoba, majd az onnan nyíló helyiségek.

A fontos elemeket, mint például a nyílászárók vagy fűtési technikák, belső burkolatok vagy légkondicionálás, zoomolva fotózd, láttatván azok állapotát. A lakásban lévő szintek látványosan legyenek befotózva, megmutatva a szuterén, pince vagy padlás állapotát. Az ablakokból nyíló szép panorámafotó pluszt jelent az esetleges vevőnek.

Sokak számára nem egyértelmű a rend

Elnézve a neten futó ingatlanhirdetéseket, sokan figyelmen kívül hagyják, hogy mennyire fontos a rend, vagy legalább a rendezettség látszata. A telek- és a kertfotókon nem mutat jól a gaz. Nagyon sokat dob a képen egy-egy elcsípett virágos vagy gyümölcsfás tartalom, de csak ha érdemi információt is tartalmaz, akár egy sufniról, pincelejáróról vagy garázskapuról.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szobákban nem szerencsés a ruhaszárító, a fürdőszobában a felmosóvödör, a konyhában a mosatlan edény. Apró praktika a WC ülőkéjét felhajtva fotózni, hogy látszódjon a kagyló tisztasága, mivel ez jó benyomást kelt a vevőben.

Nemcsak egy lakás eladásánál, hanem a bérbeadásnál is jól jönnek a szépen mutató dekorációk, melyek kelendőbbé teszik a bérleményt. 

A minőség sok pénzt hoz az eladásnál

Az alap fotózási technikák itt is érvényesek. Nem érdemes életlen fényképet kirakni, mert az az eladót is minősíti. A benti fényeket belső világítás felkapcsolásával erősítsd meg, akkor is, ha nappal van. Ha kintről erős napfény szűrődik be, használd az árnyékolókat. Nincs helye a kreatív művészkedésnek, így a kedvenc homályos pihenősarkod látványa helyett katalógusba illő, egyenes és szabályos képek az elvártak.

Lehet, hogy az új generációs telefonokkal szuper nyaralásos képeket lehet készíteni, de az ingatlanfotózáshoz érdemes kölcsönkérni egy profi fényképezőgépet. Ez arányosan, magasságot és mélységet érzékeltetve képes megmutatni a lakás valódi paramétereit.

Nagyon sok üzlet fut zátonyra amiatt, hogy az eladó photoshopolt, halszemoptikás vagy panorámás technikával szépíti meg az eladandó ingatlant, és az azt megtekintő vevő becsapva érzi magát, mivel nem azt kapja, amit a hirdetésben a képeken ígértek neki. Ügyelj tehát arra is, hogy ne kelts hamis látszatot. És még valami, amire figyelj: ha hónapokon keresztül nem sikerül eladni a lakást, illúzióromboló télen a nyári képeket látni, tehát évszakonként gondoskodni érdemes az aktuális képgalériáról. 

Ezt is szeretjük