Hatékony zsíroldó házi szer: így használd a kukoricakeményítőt!

A kukoricakeményítőből készült súrolószerrel eltávolíthatod a makacs zsírfoltokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A háztartásban felmerülő problémákra sokszor jobb alternatívát nyújtanak a természetes, házilag elkészíthető megoldások, mint a drága és környezetkárosító vegyszerek.

Korábban már elárultuk, hogy lehet tökéletes szőnyegtisztító port készíteni szódabikarbónából, de általános tisztítószerrecepttel is szolgáltunk.

Most a kukoricakeményítőt és annak háztartásban használatos előnyeit vesszük górcső alá: ha hatékony súrolószert szeretnél készíteni, ezt használd!

A kukoricakeményítő

A kukoricakeményítő - nem meglepő módon - kukoricából készül, tapintása selymes állagú. Bár elsősorban konyhai alapanyagként szokás felhasználni, sűrítéshez és gluténmetes diétához, ennél a kukoricakeményítő sokkal többet tud.

Többek között remek ablak- és szőnyegtisztító, mosáshoz is használható, mégis zsíroldó hatása az, ami miatt érdemes alkalmazni, remekül elbánik ugyanis még a legmakacsabb, beszáradt zsírfolttal is. Vízzel összekeverve krémes állagúvá válik, így nagyon jó súrolószer készíthető belőle, sima felületének köszönhetően garantáltan nem karcolja meg sem a bútort, sem a gáztűzhelyet.

Így készítsd el a súrolószert!

Kétkanálnyi kukoricakeményítőbe keverj bele lassan kevés hideg vizet, és ezzel dolgozd simára. Ha nincsenek benne csomók, akkor fokozatosan öntsd fel forró vízzel, így elkezd úgymond csirizesedni, vagyis súrolószerszerű állaga lesz.

Ez egy egészen kicsi adag, nyilván, ha nagy felületen szeretnéd használni a kukoricakeményítőt, akkor ennél nagyobb mennyiség előállítására lesz szükséged - ezt szemre úgyis látod majd.

Így használd a gáztűzhelyen!

A kapott pasztát kend szivacsra vagy rongyra, és dörzsöld át vele a zsíros felületeket. Érdemes a súrolás után 15-20 percet a felületen hagyni, hogy még inkább kifejthesse hatását, aztán langyos vizes ronggyal letörölgetni. A kukoricakeményítő pici fényt is ad a gáztűzhelynek és a konyhabútornak, mintha csak újak lennének.

Így használd a ruhákon!

Sikerült a ruhádat összekenned, és szabadulnál a zsírfolttól? Az elkészített pasztát kend a textília kérdéses felületére, és hagyd rajta 10-15 percet. Ezután - anélkül, hogy kiöblítenéd - tedd a ruhát a mosógépbe, és egy rövid programon mosd ki. Ha minden jól ment, és hamar észrevetted a foltot, akkor a pecsétnek remélhetőleg nyoma sem marad.

Ezt is szeretjük