Kiszámoltuk! 10 ezer forintot spórolhatsz havonta 3 egyszerű trükkel

Jól jönne egy kis zsebpénz? Így juthatsz hozzá a legegyszerűbben!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mostani piaci helyzetben cseppet sem mindegy, hogy 10 ezer forint ide vagy oda, mégis elég, ha néhány apróságra nem figyelsz, és a ropogós bankók úgy csúsznak ki a kezed közül, hogy meg sem tudod mondani, hová tűntek.

Ha jól jönne egy kis plusz pénz, de fizetésemelésre nem számíthatsz, változtass néhány apró szokásodon, és garantáltan több marad a zsebedben.

Tervezz előre!

Legyen ezentúl a hétvégi program része a heti nagy bevásárlás. De ne Hűbele Balázs módjára vesd be magad az üzletek polcai közé, készíts előre tervet arra vonatkozóan, mire is lesz szükséged. Fogsz otthon enni? Csak a reggelit és a vacsorát, vagy ebédet is fogsz főzni magadnak?

Állítsd össze előre a menüdet. Ha tudod, hogy milyen ételeket fogsz készíteni, és azokhoz milyen hozzávalókra van szükséged, nem kell mindennap leszaladnod a kisboltba, így annak a valószínűsége is alacsonyabb, hogy elcsábulj valami iránt, amire valójában nincs is szükséged.

Természetesen nem kell olyan szigorú rendszer szerint élned, mint a börtönlakóknak, ha egy nehéz nap után mégis inkább császármorzsát ennél a Cézár-saláta helyett, és ezért le kell szaladnod a boltba áfonyalekvárért, még nem dől össze a világ - de, ha a korábbi felére csökkented a boltba szaladgálást, már azzal is 3-4000 forintot spórolhatsz havonta.

Használd a kártyádat!

Bár a 21. században élünk, itthon sajnos még mindig gondot okozhat, hogy nem mindenhol tudsz bankkártyával fizetni. Ahol van erre lehetőség, használd a kis plasztiklapot, az elektronikus fizetés ugyanis nem jelent plusz költséget, ellenben a készpénzfelvétellel - persze, ha spórolni akarsz, azzal a lehetőséggel is előre kell számolnod, hogy valamennyi papírpénzre is szükséged lesz a hónapban.

Még egy kis spórolás

Szeretnél még egy kis pénzt megspórolni? Ha jobban elmélyülnél a témában, nézd meg videónkat!

Gondold végig, mekkora az az összeg, amennyivel biztonságban érzed magad a hónap végéig, és vedd le egyben a kártyádról ahelyett, hogy elapróznád a pénzfelvételt. A legtöbb banknál havonta egy pénzfelvétel még ingyenes, és így azt a kellemetlen szituációt is kivédheted, hogy más bank automatájából kényszerülj felvenni a pénzedet, akár 5-600 forintos plusz költségért. Amikor elkerülhető, ne nyúlj a tárcád mélyére, használd inkább a kártyádat, így a felvett pénz a hónap végéig kitart, és nem kell külön fizetned a plusz tranzakcióért - havi szinten ezzel akár 2000 forintot is megspórolhatsz.

Készíts reggelit!

A nap legfontosabb étkezése, mégis sokszor mostohán bánunk vele, hiszen a reggeli rohanásban nem sok idő jut rá. Ahelyett, hogy munkába menet az állomáson vennél valamilyen péksüteményt, jobb, ha előre gondoskodsz a reggelidről. Egyrészt, mert korgó gyomorral és alacsony vércukorszinttel hajlamos lehetsz ésszerűtlen mennyiségű és cukortartalmú ételt vásárolni, másrészt, mert ezek az illatozó finomságok többnyire irreálisan drágák.

Egy adag friss pogácsáért 4-500 forintot is hagyhatsz a pulton, ebből az összegből pedig már egy doboz müzlit is vehettél volna, ami egész hétre finom és jóval egészségesebb reggelit biztosít - így hetente körülbelül 1600 forinttal csökkentheted a költségeidet, ami havi szinten több mint 6000 forint.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szintén érdemes ellenállni a forró kávénak is, bármilyen vonzón lötyög is a mutatósra tervezett papírpoharakban - ezekért szintén 2-300 forintot is elkérnek, pedig otthon fillérekért elkészítheted magadnak, és akár magaddal is viheted, vagy 20 perc múlva ingyen megihatod a munkahelyeden.

Ezt is szeretjük