Lustálkodásban is jó társ lesz ez a 8 kutyafajta: elég nekik a rövid séta

A kisebb mozgásigényű kutyafajták megelégszenek a rövidebb sétákkal is.

Kis mozgásigényű kutyafajták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kutyák remek társai az embernek mindenféle tevékenységben, de ha valaki nyugodtabb, kevésbé aktív életvitelt folytat, nagy megpróbáltatást jelenthet egy mozgékony négylábúval lépést tartani. Ezért különösen fontos, hogy már a kutyus kiválasztása is megfelelő önismerettel történjen meg.

Mielőtt valaki hazavisz egy házi kedvencet, az anyagi vonatkozásokon túl azt is mindenképpen át kell gondolnia, mennyi időt és energiát tud fordítani a gondozására és a lefárasztására, adott esetben sportolna-e kutyusával, járna-e kirándulni, vinné-e magával az utazásokra. 

Kis mozgásigényű kutyafajták

Attól még, hogy az ember nem fut órák hosszat a nap végén, és a hétvégéit nem a hegyekben túrázva tölti, bátran maga mellé vehet egy négylábú társat, ám a fajtaválasztásnál elengedhetetlen az önkritika, számára a kisebb mozgásigényű, nyugodtabb kutyussal lesz gördülékeny az együttélés, aki a lakásban is jól érzi magát.

Azt se felejtsd el, hogy a menhelyeken, fajtamentéseknél is számos nyugodt temperamentumú állatot találhatsz, ha pedig feltétlenül kölyökkutyát szeretnél, csakis leinformálható, felelős tenyésztőtől vásárolj, ne a szaporítókat támogasd!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Milyen egy felelős gazdi? Tudd meg!

Varga Adrienn, a Kutyaovi Állatvédő Egyesület önkéntese elmondta, mik a felelős kutyatartás alapszabályai, és ki a felelős, jó gazda.

"A felelős gazdi jól etet, ivartalanít, képzi a kutyáját" - Interjú Varga Adrienn-nel, a Kutyaovi Állatvédő Egyesületből

Varga Adrienn, a Kutyaovi Állatvédő Egyesület önkéntese elmondja, mik a felelős kutyatartás alapszabályai és ki a felelős, jó gazda.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük