14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint

Ha harmóniát szeretnél teremteni, ezekkel a tárgyakkal vigyázz!

Dia

Kevés olyan otthon akad, mely minden tekintetben megfelel a feng shui elvárásainak: a térrendezési tudomány szerint ugyanis a színeken, a mintákon és az anyagokon kívül még a lakás alaprajza is lényeges. Sőt, a feng shui emellett számon tartja azokat a tárgyakat is, melyek csak ártanak, hiszen shát, negatív energiát teremtenek a lakásban.
Kevés olyan otthon akad, mely minden tekintetben megfelel a feng shui elvárásainak: a térrendezési tudomány szerint ugyanis a színeken, a mintákon és az anyagokon kívül még a lakás alaprajza is lényeges. Sőt, a feng shui emellett számon tartja azokat a tárgyakat is, melyek csak ártanak, hiszen shát, negatív energiát teremtenek a lakásban.

Dia

Apró tükrökA tükröt alapvetően kedveli a feng shui, nem mindegy azonban, hogy melyik helyiségben milyen fajtát helyezel el. A hálószobában például egyáltalán nem tanácsos tükröt tartani, a falon túl magasan elhelyezett, kisebb tükrök, melyekben nem látod tetőtől talpig magad, kisebbségérzetet keltenek, és csökkentik az önbizalmad.Kapcsolódó címke:Feng shui »

Apró tükrök

A tükröt alapvetően kedveli a feng shui, nem mindegy azonban, hogy melyik helyiségben milyen fajtát helyezel el. A hálószobában például egyáltalán nem tanácsos tükröt tartani, a falon túl magasan elhelyezett, kisebb tükrök, melyekben nem látod tetőtől talpig magad, kisebbségérzetet keltenek, és csökkentik az önbizalmad.

Kapcsolódó címke:
Feng shui »

Dia

Éles, egyenes vonalakA feng shui nem kedveli a túlzottan egyenes vonalú bútorokat, legfőképpen akkor, ha az adott helyiségben alig akad egy-egy más bútor, mert mellettük túl gyorsan száguld el a chi, a pozitív energia, ami egy idő után idegessé, feszültté tesz.Kapcsolódó cikk:A 7 legkártékonyabb tárgy a lakásban »

Éles, egyenes vonalak

A feng shui nem kedveli a túlzottan egyenes vonalú bútorokat, legfőképpen akkor, ha az adott helyiségben alig akad egy-egy más bútor, mert mellettük túl gyorsan száguld el a chi, a pozitív energia, ami egy idő után idegessé, feszültté tesz.

Kapcsolódó cikk:
A 7 legkártékonyabb tárgy a lakásban »

Dia

Hegyes, éles sarkokAhogy a bútorok, úgy az asztalok kapcsán sem javasolja a feng shui a sarkos típusokat. A téglalap alakú vagy négyszögletes asztalok sarkai ugyanis negatív energiát teremtenek, ráadásul szét is szórják azt a helyiség négy pontjában. Helyettük érdemes lekerekített sarkú vagy ovális, esetleg kör alakú típust választani.

Hegyes, éles sarkok

Ahogy a bútorok, úgy az asztalok kapcsán sem javasolja a feng shui a sarkos típusokat. A téglalap alakú vagy négyszögletes asztalok sarkai ugyanis negatív energiát teremtenek, ráadásul szét is szórják azt a helyiség négy pontjában. Helyettük érdemes lekerekített sarkú vagy ovális, esetleg kör alakú típust választani.

Dia

Robusztus bútorokA feng shui szerint jobb, ha több kisebb bútort helyezel el a lakásban, mint egy-két hatalmas darabot. Előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia, míg utóbbiak megrekesztik.

Robusztus bútorok

A feng shui szerint jobb, ha több kisebb bútort helyezel el a lakásban, mint egy-két hatalmas darabot. Előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia, míg utóbbiak megrekesztik.

Dia

Gyerekjátékok a hálószobábanA játékokkal nincs semmi baj, csak ne tartsd őket a hálószobában - főként azokat, amelyek a gyerekkorodra emlékeztetnek, mert akadályozzák a szerelem és a szexualitás önfeledt megélését.

Gyerekjátékok a hálószobában

A játékokkal nincs semmi baj, csak ne tartsd őket a hálószobában - főként azokat, amelyek a gyerekkorodra emlékeztetnek, mert akadályozzák a szerelem és a szexualitás önfeledt megélését.

Dia

MozaiktükrökA mozaik az ókor óta népszerű. A tükrök esetében azonban bánj vele óvatosan. A feng shui legalábbis nem kedveli a mozaiktükröket, mert túlságosan szétszórják a pozitív energiát és annak hatását.

Mozaiktükrök

A mozaik az ókor óta népszerű. A tükrök esetében azonban bánj vele óvatosan. A feng shui legalábbis nem kedveli a mozaiktükröket, mert túlságosan szétszórják a pozitív energiát és annak hatását.

Dia

KaktuszLegyen akár kerek, akár tüskék nélküli, a feng shui szerint nem tanácsos kaktuszt otthon tartanod. Negatív energiát vonz a lakásba, melynek hatására zárkózottá, kötekedővé válhatsz, ráadásul a növény az új kapcsolatoknak sem kedvez.Kapcsolódó cikk:3 dolog, amivel tönkreteheted a kapcsolatod »

Kaktusz

Legyen akár kerek, akár tüskék nélküli, a feng shui szerint nem tanácsos kaktuszt otthon tartanod. Negatív energiát vonz a lakásba, melynek hatására zárkózottá, kötekedővé válhatsz, ráadásul a növény az új kapcsolatoknak sem kedvez.

Kapcsolódó cikk:
3 dolog, amivel tönkreteheted a kapcsolatod »

Dia

BonsaiSokan hiszik, hogy a feng shui kedveli ezt a növényt, tekintettel arra, hogy őshazája Kína. Csakhogy a bonsai tartása nem ajánlott annak rendkívül lassú növekedése miatt. Úgy tartják, hogy lassúságával visszafogja a chit, ezzel együtt a lakás tulajdonosának energiáját is.

Bonsai

Sokan hiszik, hogy a feng shui kedveli ezt a növényt, tekintettel arra, hogy őshazája Kína. Csakhogy a bonsai tartása nem ajánlott annak rendkívül lassú növekedése miatt. Úgy tartják, hogy lassúságával visszafogja a chit, ezzel együtt a lakás tulajdonosának energiáját is.

Dia

Hosszú, hegyes levelű növényekLehetőleg kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket tarts a lakásban. Ezek támogatják a pozitív energiát, míg a hegyes levelű növények zárkózottá, kötekedővé tesznek, legfőképpen akkor, ha az emberi kapcsolatok és a szerelem területén tartod őket.

Hosszú, hegyes levelű növények

Lehetőleg kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket tarts a lakásban. Ezek támogatják a pozitív energiát, míg a hegyes levelű növények zárkózottá, kötekedővé tesznek, legfőképpen akkor, ha az emberi kapcsolatok és a szerelem területén tartod őket.

Dia

Vágott virágokHa kedveled a növényeket, akkor részesítsd előnyben a cserepes fajtákat. A vágott virágok nagyon szépek, de negatív energiát teremtenek a lakás  minden részében, hiszen rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

Vágott virágok

Ha kedveled a növényeket, akkor részesítsd előnyben a cserepes fajtákat. A vágott virágok nagyon szépek, de negatív energiát teremtenek a lakás minden részében, hiszen rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

Dia

Törött tárgyakA térrendezési tudomány úgy tartja, hogy minden olyan tárgy, melyet nem használsz, mely kopott, törött, vagy bármilyen más módon sérült, negatív energiát vonz a lakásba. Jobb ezektől minél előbb megszabadulni.

Törött tárgyak

A térrendezési tudomány úgy tartja, hogy minden olyan tárgy, melyet nem használsz, mely kopott, törött, vagy bármilyen más módon sérült, negatív energiát vonz a lakásba. Jobb ezektől minél előbb megszabadulni.

Dia

Elektromos berendezésekA feng shui nem kedveli az elektromos berendezéseket, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Ha lehet, a lehető legkevesebbel vedd körül magad, a hálószobában viszont egyáltalán ne tarts se tévét, se elektromos ébresztőórát.

Elektromos berendezések

A feng shui nem kedveli az elektromos berendezéseket, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Ha lehet, a lehető legkevesebbel vedd körül magad, a hálószobában viszont egyáltalán ne tarts se tévét, se elektromos ébresztőórát.

Dia

Zsaluk és redőnyökA pozitív energia, a chi az ajtókon és az ablakokon át áramlik be a lakásba. Ha elzárod az útját, akkor lassan a negatív energia uralkodik majd el az otthonodon. A redőnyök és a zsaluk helyett használj inkább enyhén áttetsző rolókat, vagy ügyelj rá, hogy csak éjszaka használd az előbbieket.

Zsaluk és redőnyök

A pozitív energia, a chi az ajtókon és az ablakokon át áramlik be a lakásba. Ha elzárod az útját, akkor lassan a negatív energia uralkodik majd el az otthonodon. A redőnyök és a zsaluk helyett használj inkább enyhén áttetsző rolókat, vagy ügyelj rá, hogy csak éjszaka használd az előbbieket.

Dia

GerendákA mennyezeten futó gerendák látványa izgalmas, éleik azonban vágóenergiát hoznak létre, és sugároznak szét a szobában. Mivel nehéz súlyt tartanak, egy idő után nyomasztó hatást keltenek a lakókban.

Gerendák

A mennyezeten futó gerendák látványa izgalmas, éleik azonban vágóenergiát hoznak létre, és sugároznak szét a szobában. Mivel nehéz súlyt tartanak, egy idő után nyomasztó hatást keltenek a lakókban.
Ezt is szeretjük
Szerző: Mondovics Pálma
Fotó: