A 7 legkártékonyabb tárgy a lakásban
A feng shui a gyógyító szimbólumok mellett azokat a kártékony tárgyakat is számon tartja, melyek negatív energiát teremtenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés olyan otthon akad, mely minden tekintetben megfelel a feng shui elvárásainak. A több mint ötezer éves térrendezési tudomány szerint ugyanis nem csak a színeknek és a mintáknak van jelentőségük a lakásban, hanem az anyagoknak és a formáknak is, sőt, a lakás alaprajza is nagyon lényeges. Ha bármelyik téren hiányosság van, az hatással lesz az életedre is.

A feng shui ezek pótlására számos lehetőséget ajánl, többek között olyan, úgynevezett gyógyító tárgyak formájában, melyek képesek a megfelelő helyre irányítani a chit, azaz a pozitív energiát. Emellett számon tartja azokat a tárgyakat is, melyek csak ártanak, hiszen shát, negatív energiát teremtenek a lakásban, és ezzel hátráltatják például a munkahelyi előmeneteledet, illetve azt, hogy végre megtaláld a boldogságot.

Aprócska tükrök túl magasan elhelyezve

A tükröt alapvetően kedveli a feng shui, hiszen segíti a lakásban lévő pozitív energia áramlását. Nem mindegy azonban, hogy melyik helyiségben milyen fajtát helyezel el! A hálószobában például egyáltalán nem tanácsos tükröt tartani úgy, hogy beleláss az ágyból, hiszen egy harmadik személy jelenlétének érzetét kelti, ami nem lesz jó hatással a párkapcsolatodra. De a tükörrel az otthonod más részében is bánj óvatosan. A falon túl magasan elhelyezett, kisebb tükrök, melyekben nem látod tetőtől talpig magad, kisebbségérzetet keltenek, és csökkentik az önbizalmad. Az alacsony önbizalom az élet egyetlen területén sem előnyös.

Szögletes asztalok az étkezőben, a nappaliban

A feng shui nem kedveli a szélsőségeket. A túl hegyes, túl egyenes, túl egyszerű és túl nehéz a térrendezési tudomány szerint a lakás egyetlen helyiségében sem jó hatású: a hegyes tárgyak szúróssá tesznek, a túlzottan egyenes vonalú bútorok mellett - legfőképpen akkor, ha az adott helyiségben alig akad egy-egy bútor - túl gyorsan száguld el a chi, míg a túl nehéz tárgyak, bútorok megrekesztik az energiát.

A kaktuszról sokan tudják, hogy a feng shui nem kedveli, az asztalok éleiről azonban a többség hajlamos megfeledkezni. Pedig, mint minden bútor esetében, az asztalok kapcsán sem javasolja a feng shui a sarkos típusokat. A téglalap alakú vagy négyszögletes asztalok sarkai ugyanis negatív energiát teremtenek, ráadásul szét is szórják azt a helyiség négy pontjában. Helyettük érdemes lekerekített sarkú vagy ovális, esetleg kör alakú típust választani.

A közkedvelt bonsai a karrier, a gazdagság és a szerelem területén

A bonsai már régóta nagy népszerűségnek örvend hazánkban is. Különleges növény, megfér a legtöbb lakberendezési stílussal, mutatós, ráadásul nevelgetése szinte már hobbi. Sokan hiszik, hogy a feng shui kedveli ezt a növényt, tekintettel arra, hogy őshazája Kína. Csakhogy a dolognak éppen az ellenkezője igaz.

A bonsai tartása nem ajánlott annak rendkívül lassú növekedése miatt. Úgy tartják, hogy lassúságával visszafogja a chit, ezzel együtt a lakás tulajdonosának energiáját is.

Ha ezt a növényt a lakásnak a karriereddel, a gazdagsággal vagy a szerelemmel kapcsolatos területén helyezed el, ne lepődj meg azon, hogy nem léptetnek elő, és a magánéletedben is csak egy helyben topogsz. Bármennyire tetszetős, a bonsai-ról jobb lemondanod.

Négy további tárgy, amivel szintén bánj óvatosan!

  • Vágott virágok, beteg cserepes növények - negatív energiát teremtenek a lakás minden részében.
  • Hegyes, szúrós növények - zárkózottá, kötekedővé tesznek, legfőképpen akkor, ha az emberi kapcsolatok és a szerelem területén tartod őket.
  • Mozaiktükrök - túlságosan szétszórják a pozitív energiát és annak hatását.
  • Gyerekjátékok - a gyerekkorból származó játékokat és tárgyakat nem tanácsos a hálószobában tartani, mert akadályozzák a szerelem és a szexualitás önfeledt megélését.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük