Milyen jegyben születtél?
Megmondjuk, mi az elemed!
Attól függően, hogy milyen jegyben születtél, uralkodik az öt ősi elem egyike a személyiséged felett. Ez pedig az otthonodra is hatással van!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősi kínai filozófia szerint minden földi dolgot az öt őselem, a tűz, a föld, a fa, a víz és a fém valamelyike ural, melyek minden asztrológiai jegyre is hatással vannak, így jelentős mértékben meghatározzák a személyiséget és a temperamentumot.

Ha figyelsz arra, hogy egy-egy elem tárgyai és színei megfelelő arányban legyenek jelen a lakásban, otthonod a belsődet fogja tükrözni, és harmonizálni fog a jellemeddel.

Egy asztrológus pontos térképet készíthet neked arról, hogy mely elem milyen mennyiségben van jelen a személyiségedben, de az alábbi tulajdonságok alapján te is könnyedén megismerheted önmagad!

A szárnyaló Fa

A Fa energiája teremtő és újító. Ha ebből az elemből sok van a horoszkópodban, akkor az alkotókészségre, jóindulatra, bőkezűségre utal. A Fa erejét bútorok formájában vagy növényekkel lehet becsempészni a szobába, ez természetességet, frissességet és fiatalságot sugároz.

A lángoló Tűz

A Tűz lázba hoz, energiát ad, logikusságot sugároz, így a Tűz elemű emberek született vezetők, vonzzák a hírnevet és a szerencsét. Ám ha túl sok van a horoszkópodban, az rombolást is jelenthet! A Tűz elem tárgyai, színei a lakásban melegséget, vidámságot és egy kis vadságot árasztanak, amire pedig szükségük is van a tüzes temperamentumú személyeknek.

A Tűz a nyarat és az ösztönösséget jelképezi.
A Tűz elemű épületek szögletesek, éles sarkok, csúcsok és tornyok jellemzik őket.
Színe a piros, a narancs és ezek árnyalatai.

A tápláló Föld

A Föld a szilárd alapot, a birtokot, a vagyont, az állandóságot és a józan észt jelképezi. A Föld jellemű emberek türelmesek, igazságosak, őszinték és módszeresek, akik rokonszenvesek, hatalmas felelősségérzettel; ám ha túlsúlyba jut a Föld energiája, az fojtogató is lehet, az egyént pedig követelőzővé teheti.
Tárgyai és színei a lakásban nyugalmat és harmóniát árasztanak, ezért ha te a Föld jegyűek közé tartozol, bátran válassz égetett kerámiákat, kaspókat az otthonodba.

A Föld elemű épületek négyszögletesek, zömök, lapos tetős házak.
Színe a barna és a sárga árnyalatai.

A ragyogó Fém

A fém aratást, ezáltal üzletet, sikert és anyagi előrejutást jelképez, ugyanakkor utalhat késre vagy kardra, ami pusztítást és erőszakot jelent.
A Fém energiáit otthonodban szélcsengővel foghatod be, illetve fém dísztárgyakkal és bútordarabokkal szimbolizálhatod.

A Fém épületek általában ívesek, formásak, és legtöbbjük kupolával is rendelkezik.
Színe a fehér, az ezüst és az arany.

Az alkotó Víz

Az utazást és az emberi érintkezést jelképezi. Kapcsolatban áll a művészetekkel, nem véletlen hát, hogy a Víz elemű emberek kreatívak, bölcsek, emellett pedig kedvesek és könnyen teremtenek kapcsolatot, ám könnyen vaddá válhatnak, a víz ugyanis éltet, táplál, de a legkeményebb sziklát is el tudja koptatni.
A Víz elemet akváriummal, szobaszökőkúttal vagy kék színekkel viheted be otthonodba.

A Víz épületek díszesek, szabálytalanok, hullámzóak, lágy ívek és sok kis részlet jellemzi őket.
Színei a kék és a fekete.

Fontos azonban tudnod, hogy a harmónia megteremtése érdekében nem elég csak úgy telepakolni mindenféle elemmel a lakást, hiszen az elemek nemcsak táplálják, éltetik egymást, hanem pusztítanak is. Ezért elengedhetetlen az éltető körforgás megteremtése, és a romboló kiiktatása az otthonodból.

Az éltető körfogás
A tűz földet hoz létre, a földben keletkezik a fém, a fém élteti a vizet, a víz táplálja a fát, a fa élteti a tüzet.

A romboló körforgás
A tűz megolvasztja a fémet, a fém rongálja a fát, a fa kiszárítja a földet, a föld gyengíti a vizet, a víz eloltja a tüzet.

Úgy kell berendezned az otthonodat, hogy az az elemek éltető körforgásával megegyezzen! Azokat az elemeket használd és hangsúlyozd ki, amelyek táplálják a személyiséged jegyeit.
Ha a saját elemed tárgyaival veszed körül magad, az mindig jó, ez harmóniát, életerőt és energiát visz az életedbe, a tápláló elemek jelenléte pedig csak fokozza ezt.
Ha például a Tűz jegyében születtél, a lakásodban jó hatással lesznek rád a szalmakaspóban - a szalma a nyarat jelképezi - tartott zöld növények, hiszen a Fa táplálja a Tüzet.

A Víz elemek - az akvárium, a kék és fekete színek - viszont rombolják a Tűz energiáit, így azok kerülendők a Tűz elemű embereknél.

Ha többen éltek egy fedél alatt, természetesen mindenkinek biztosítani kell éltető elemeinek jelenlétét. A legjobb, ha mindenki abban a helyiségben jelképezi éltető elemét, ahol a legtöbbet tartózkodik - a gyermekekét a gyerekszobában, a tiédet pedig a kedvenc helyiségedben.
És hidd el, ha megtaláltad az elemek közötti egyensúlyt, az az életedre is hatással lesz! Minél teljesebb a harmónia az otthonodban, annál nagyobb a lelkedben és az életedben is!

Ezt is szeretjük