Nagy dobás az Ingatlantájoló.hu-n: elindult a licitrendszer! (x)
Az ingatlanpiacon kiemelten fontos, hogy az érdeklődők minél gyorsabban ráleljenek a hirdetésekre.

Depositphotos 180926848 xl-2015
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár magánszemélyként akar ingatlant eladni, akár nap mint nap foglalkozik valaki ingatlanok adásvételével, azok hirdetésével, kiemelten fontos számára, hogy az érdeklődők minél könnyebben és gyorsabban ráleljenek a hirdetéseire, és érkezzenek az érdeklődő telefonhívások. Ezt könnyíti meg jelentősen az Ingatlantájoló.hu új, most induló hirdetéskiemelési licitrendszere.

A jelenlegi és új ügyfelek is jelentős mennyiségű bónuszkreditet kaptak az induláskor, hogy mielőbb kipróbálhassák a licitrendszert, és megtapasztalják annak előnyeit. Így akár már ma licitálhatnak a legfontosabb hirdetéseikre, hogy az ingatlant keresők még könnyebben megtalálják az adott iroda vagy magánszemély hirdetett ingatlanát.

Lényegében mindenki tapasztalta már, hogy az ingatlant keresők általában csak a találati lista első két-három oldalát nézik meg, így nagyon lényeges, hogy egy-egy ingatlanhirdetés a listában minél előbbre kerüljön. Ehhez ezentúl nem kell mást tenni, mint a találati lista legjobb helyeire licitálni kreditekkel.

Felismerve a fenti kihívást, az Ingatlantájolónál június elsejétől mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását az úgynevezett licitrendszerben. A rendszer lényege, hogy annak a hirdetőnek a hirdetése kerül a találati lista élére, aki a legtöbb kredittel licitál. Természetesen a rangsorolás automatizált, programozott módon zajlik, akár egy nagy internetes keresőnél.

Depositphotos 3337567 xl-2015
Fotó: Sergej Khackimullin

- Ez a rendszer igazságos, hiszen folyamatosan azok a hirdetések láthatók a találati lista elején, amelyeket a hirdetők kiemelnek - húzta alá Ballagó Antal, az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

Ez az új megoldás az ingatlankeresőket is segíti, hiszen az ingatlanhirdetési portálok többségénél - így eddig az Ingatlantájolón is - sok esetben ingatlankereséskor gyakran ugyanazok a régebbi hirdetések kerülnek/kerültek a találati listák elejére, amelyeket a hirdetők rendszeresen letörölnek, majd újra feladnak, hogy a hirdetés frissebbnek tűnjön, és emiatt előrekerüljön.

Ezzel szemben hirdetőként a jövőben mindenkinek azonos esélye lesz hirdetésével az első pozíciókban szerepelni, ingatlant keresőként pedig a legjobb ajánlatokkal találkozhatunk a találati listák elején, ahol a hirdető valóban és minél gyorsabban szeretné értékesíteni az ingatlant.

Az Ingatlantájoló.hu új licitszolgáltatása

Aki rendszeresen hirdet vagy keres az Ingatlantájolón, az az elmúlt években is megtapasztalhatta, hogy az oldal folyamatosan frissül, fejlődik, mindig képes a megújulásra, rendszeresen jelentkezik valamilyen újdonsággal, ami mind a hirdetés feladását, megfelelő elhelyezését vagy kiemelését, mind az ingatlankeresést megkönnyíti.

Ezúttal viszont egy olyan újdonsággal jelentkezik az Ingatlantájoló, amire itthon ugyan van példa, de hasonlót nemzetközi szinten is csak kevés piaci szereplő alkalmaz.

Az új licitrendszert mindenki használhatja, aki az Ingatlantájolón hirdet, ráadásul, mivel a kreditek egységárasak (2 forint plusz áfába kerül egy kredit mindenkinek), teljesen egyenlő feltételeket teremt kisebb és nagyobb irodák, ingatlanfejlesztők, illetve magánszemélyek részére. 

A kreditek tehát ahhoz szükségesek, hogy egy ingatlant megfelelően pozicionáljunk, azaz a hirdetés minél előkelőbb helyet érjen el a találati listán. Krediteket bármikor lehet vásárolni, és a bankkártyás fizetéssel megvásárolt kreditek azonnal jóváírásra kerülnek a kreditegyenlegben. 

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyi kredit szükséges ahhoz, hogy a találati listán az első pozíciók egyikében szerepeljen egy-egy hirdetés? Erre nincsen egzakt válasz, mert a szükséges kreditmennyiség mindig attól függ, hogy adott helyre hányan licitálnak, a kiemelésért hányan versenyeznek. Például egy népszerűbb fővárosi kerületben, ahol több hasonló, jobban forgó - általában magas fajlagos árú - lakás van, ott többen versenyeznek, míg egy néhány eladó ingatlannal rendelkező kisvárosban valószínűleg kisebb a verseny az első helyekért.

Természetesen a felhasználó a hirdetésére kattintva bármikor ellenőrizheti, hogy hol áll adott pillanatban a hirdetése a találati listában, és mennyi kredittel kell licitálni ahhoz, hogy a kívánt pozíciót elérje. Mivel - mint említettük - a krediteket mindenki azonos áron vásárolhatja meg, ez egyenlő feltételeket teremt a versenyhez, és hirdetésünk pozícióját nem kiszámíthatatlan algoritmusok fogják szabályozni, hanem a felhasználó dönthet róla.

(Képek forrása: Ingatlantájoló.hu)

Ezt is szeretjük