Így újítsd fel a fürdőt 5000 forintból!
Egy délután alatt
Néhány színes ötlettel, illetve pár ezer forintból pillanatok alatt kicsinosíthatod a legkopárabb fürdőszobát is. Láss neki a hétvégén!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nem a fürdőszoba az a helyiség, ahol az ember a legtöbb időt tölti, ám ez az a hely, ami a legfontosabb a relaxálás és a megtisztulás szempontjából. A mindennapi rutinnak - mint például a zuhanyzás, a fogmosás vagy a sminkelés - állandó helyszíne a vizesblokk, éppen ezért nem mindegy, hogy mennyire kényelmes, és mennyire képes emelni a hangulatodon.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a fürdőszoba nagy hatással van a kedélyállapotodra.

Ha nincs félretett pénzed egy komplett felújításra, vagy albérletben laksz, és nem szeretnél egy vagyont elkölteni más tulajdonára, akkor érdemes kipróbálnod néhány igazán pénztárcabarát és praktikus tippet. Meglátod, a reggelek is könnyebben indulnak, ha színt viszel a szürke hétköznapokba!

Cseréld le a kiegészítőket!

Ahhoz, hogy látványosan megújuljon a fürdőszobád, nem kell több százezer forintot burkolókra és festőkre költened. Kezdetnek elég, ha beszerzel néhány színes vagy harmonizáló kiegészítőt.

Egy új fogmosópohár, néhány merész színű törölköző, egy vidám szivacs vagy hátmosókefe, illetve pár jópofa akasztó még senkit nem taszított az anyagi csőd szélére. A legnagyobb hatást akkor érheted el, ha a kiegészítők harmonizálnak egymással.

Egy zuhanyfüggöny - amellett, hogy nagyon praktikus - szintén nagyot dobhat egy sivár hangulatú vizesblokkon. Ma már mindenféle színben és méretben lehet kapni, ráadásul többségében az ára sem borsos. Ha a helyiségen van ablak, akkor érdemes a kiegészítők színéhez hasonló függönnyel eltakarni.

Rendezd be!

Sokan nem hajlandóak úgy tekinteni a fürdőszobájukra, mint a lakás többi, gondosan berendezett részére. Pedig megéri leszámolni a maradi nézőponttal, hiszen néhány praktikus ötlettel pillanatok alatt otthonossá varázsolhatod a fürdőt. Miért ne ragaszthatnál például vidám vagy számodra fontos képeket a tükörre?

-->

Egyébként sem árt, ha minden reggel emlékezteted magad a céljaidra, a vidám pillanatokra vagy a szeretteidre. A mosdókagyló fölé csempészett emlékek jótékony hatásának köszönhetően valószínűleg könnyebben átlendülsz majd a nehezen induló reggeleken is. A képekhez hasonlóan a virágokat sem muszáj száműzni a fürdőszobából. Épp ellenkezőleg: egy kopár fürdő legszebb dísze lehet egy-két burjánzó növény. A szobanövények között bőven akad kevesebb fényt és törődést igénylő fajta.

Csinosítsd ki a WC-t!

Ha a fürdőkád és a WC egy helyiségben van, akkor rengeteget dobhat egy kopár fürdőszobán, ha egyéniségedhez illő ülőkét választasz. Garantáltan vidáman indul a nap, ha egy jópofa WC-ülőke az első, amit megpillantasz reggel. Ha ennél is olcsóbb megoldásra vágysz, akkor elég beszerezned egy WC-t takaró ülőkefedőt. Egy harmonizáló kádkilépő fokozhatja a hatást.

Fesd át bátran!

Ma már egy komplett lakást is kifesthetsz teljesen egyedül. Miért ne mázolhatnád színesre a fürdőkádat is? Időn és egy új kád vásárlásához képest minimálisnak számító anyagi befektetésen kívül másra nem is lesz szükséged.

-->

Első lépésben csiszold le a kádat. Erre azért van szükség, hogy a festék később ne hólyagosodjon föl. Egy hagyományos, közepesen szemcsés csiszolópapír is bőven megteszi. Ezután tisztítsd és zsírtalanítsd a felületet, ehhez a legjobb, ha ecetes vizet használsz.

Az így átmosott kádat töröld át alaposan egy tiszta és száraz ronggyal, majd várj egy órát, hogy megszáradjon. Több kádfestésre alkalmas készítmény is létezik. Ezek használata különbözhet: akad fém, fa és zománc bevonására egyaránt használható kádzománc spray, de vásárolhatsz öntöttvas, akril- vagy acélfestékek színezésére alkalmas zománcfestéket is. Ilyen például a Deco Color New Bath kádzománc spray. Bármelyiket is használd, soha ne felejts el gondoskodni a szellőztetésről, és, ha teheted, használat előtt mindig kérd ki egy szakember véleményét!

A kádhoz hasonlóan a többi felületet - például a plafont vagy a falat - is kifestheted, de a csempék leverése nélkül is életet lehelhetsz az unalmas árnyalatú burkolatra. Egy kicsit macerás, de annál elégedettebb leszel a végeredménnyel, ha a csempék közötti fugát színesre fested.

Néhány matricával vagy a fantáziádnak és a kreativitásodnak teret adó üvegfestékkel szintén nagyot alkothatsz, és igazán fiatalossá varázsolhatod a korábban egyhangú fürdőszobát.

OLVASD EL EZT IS!

akaszto
  • lakberendezés
  • fürdőszoba

Kicsi és sötét a fürdőszobád?

Ezt is szeretjük