Így szerezz pénzt hitel nélkül!
Biztos módszerek kockázat nélkül
Ha türelmes és okos vagy, néhány hónap alatt is szert tehetsz némi pénzre anélkül, hogy hitelt kérnél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevesen tehetik meg, hogy anélkül menjenek nyaralni, hogy hitelt vennének fel, vagy úgy cseréljék le a régi televíziójukat, hogy ne maradnának adósai az áruházzal együttműködő banknak.
A szabad felhasználású kölcsönök és áruhitelek megkönnyítik az életet, hiszen azoknak is lehetőséget adnak javaik növelésére, akiknek egyedül nem menne. Csakhogy a hiteleknek nagy ára van: minden esetben jóval nagyobb összeget kell visszafizetni, mint amennyi a felvett pénz mennyisége volt, ráadásul a törlesztés évekbe is telhet.

Pedig van más megoldás is, amivel pénzre tehetsz szert úgy, hogy senkinek nem tartozol miatta, csupán egy kis türelemre van hozzá szükség. Ha nem akarsz eladósodni, a hitelek helyett fektess be - már egy kisebb összeg is sokat hozhat a konyhára néhány hónap alatt.

Nem kockázatos, csak annak tűnik

A befektetésektől sokan tartanak, mondván, túlságosan kockázatosak, és csak nagyobb vagyonnal éri meg belevágni. Érdemes azonban számolni: ha hitelt veszel fel, akkor sokkal többet kell visszafizetned, mint amennyit felvettél. Ha ügyesen fektetsz be, és a lehető legbiztosabb befektetési formát választod, a legrosszabb esetben is csak a befektetett összeget vesztheted el - ám addigra valószínűleg már kerestél is a dolgon annyit, amennyivel belevágtál. Hosszútávon tehát sokkal inkább megéri befektetésből pénzt szerezni, mint hitelt kérni, arról nem beszélve, hogy előbbiből bármikor kiszállhatsz, utóbbiból csak akkor, amikor mindent visszafizettél. Ha nem akarsz évekig adós maradni egyetlen nyaralás vagy nagyobb vásárlás miatt, ideje másképp kezelni a pénzügyeidet.

Egy szelet mások profitjából

A részvény igencsak biztonságos befektetési forma, melyet a kockázatot nem kedvelő kezdőknek ajánlanak.

Ha részvényt vásárolsz, akkor tulajdonképpen az adott vállalat egy kis részét szerzed meg magadnak. Résztulajdonosként innentől jogosult leszel a cég által termelt profit adott hányadára. Ezt többnyire éves osztalékként kapod majd meg. Ahogy az évek folyamán a vállalat értéke növekszik, a részvények értéke is megnő, de természetesen a csökkenés is előfordulhat.

Jutalék a bizalomért

Amikor kötvényt vásárolsz, akkor az adott cégtől - vagy az államtól - kapsz egy elismervényt, melyben garanciát vállal arra, hogy a befektetett összeget egy előre meghatározott időpontban - a teljesítési napon - vissza fogod kapni.

Ezenfelül a kötvény kibocsátója kötelezi magát, hogy adott időközönként meghatározott kamatot fizet a befektetett összeg után. Az egyes országok által kibocsátott kötvények az államkötvények. Mivel az államok pénzszűkében könnyedén élhetnek az adóemelés eszközével, az államkötvények igen biztonságos befektetési módszernek tekinthetők, melyekkel hosszútávon szinte kockázat nélkül tehetsz szert jövedelemre.

Vegyes befektetések

A befektetési alapok többnyire részvényekkel és kötvényekkel operáló befektetési eszközök. A részvények és a kötvények adásvételével kapcsolatos döntéseket az alapkezelők hozzák meg. Amikor pénzt invesztálsz egy befektetési alapba, azzal részesedést szerzel az alap ügyleteiből. Ha az alap prosperál - a részvények ára emelkedik, a részvények után éves osztalékot, a kötvények után pedig kamatot kapsz -, abból te, mint befektető is részesülsz.

Rövidtávon is biztonságosan

Ha a legbiztonságosabb megoldást keresed, és viszonylag rövid időn belül van szükséged pénzre, akkor a befektetéseidet célszerű minél többféle vállalat részvényei között elosztani. Ez különösen hasznos stratégia.

Ha azonban hajlandó vagy nagyobb kockázatot vállalni, és van időd kivárni, hogy a megvásárolt részvények ára fokozatosan emelkedjen, akkor célszerű elsősorban kisebb cégek részvényeit megvásárolnod. Minden esetben fontos azonban, hogy kizárólag szakértő segítségével vágj bele a dologba, azzal ugyanis valóban minimális kockázatot tudsz vállalni - legfeljebb nem teszel szert profitra, a befektetett összeget azonban nem veszted el.

Cikkünk megírásában John Middleton Éld túl a válságot! című könyve segített.

Ezt is szeretjük