45 ezer forintot kaphatsz kézhez az államtól: ismét elindult a hűtőcsereprogram!
Nagyon népszerű volt a lehetőség, nem véletlen, hogy újraindítják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az észak-alföldi régióban lehet elsőként benyújtani a pályázatot a hűtő- és fagyasztó berendezések cseréjéhez az Otthon Melege Programban, pontosan július 4-én reggel 8 órától - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A programhoz a rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint, a pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás, a korábbi maximum 40 ezer forint helyett most maximum 45 ezer forint értékben.

A nyugdíjasok és nagycsaládosok előbb pályázhatnak

A pályázók elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül nyújthatják be pályázataikat. Idén elsőként minden régióban az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok tölthetik fel a pályázatokat.

Amennyiben két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is beadhatják pályázataikat, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet az Otthon Melege Programban.

A benyújtási időszak kezdete így nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében 2016. július 4. reggel 8 óra, a további magánszemélyek esetében pedig 2016. július 6. reggel 8 óra. A pályázatok benyújtására 2016. szeptember 7. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség.

Július végéig az összes pályázat megnyílhat

Az ígéretek szerint július végéig várhatóan valamennyi régióban megnyílik a pályázati lehetőség, a feltételek azonban már most olvashatók az interneten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig azt javasolja, a pályázók minél előbb töltsék fel a kért adatokat, a források ugyanis hamar kimerülhetnek. A részletes pályázati útmutatót ide kattintva érheted el.

Ezt is szeretjük