Ettől az egy mozdulattól lesz gyönyörű a vetett ágy
Te is csinálod?
Pár másodperc, de ha mindennap megteszed, sokkal jobb érzéssel fekszel be az ágyba esténként.

nagykep?cikkid=162244&kep=vetetlen agy1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legjobb érzés a világon, amikor egy hosszú nap után bebújhatsz a kényelmes, tiszta ágynemű alá, és álomba merülhetsz. Mindez azonban sokkal kellemesebb, ha előtte az ágyat reggel bevetetted, ami sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Noha sokan nem csinálják meg mindennap az ágyat, csak akkor, ha vendégek jönnek, mégis érdemes rászokni, hiszen alig pár percet vesz igénybe, de sokat javít a rendérzeten és a hálószoba mutatósságán. Ismerd meg ezt a három egyszerű trükköt, amitől sokkal szebb lesz az ágyazás eredménye!

A lepedő

Sokan javasolják, hogy a lepedőt mosás után vasald ki, mielőtt felhuzatolod, ez azonban időigényes és nehézkes. Ehelyett inkább ügyelj arra, hogy a lepedő száradás közben egyenesen, feszesen legyen kiterítve, így sokkal kevesebb gyűrődéssel fog megszáradni.

Szintén érdemes kicsit még nedves, de nem vizes állapotban felhúzni reggel a lepedőt az ágyra, így az simára száradhat meg estére.

Ami a lepedő hajtását illeti, a kórházakban a nővérkék és a katonák is erre az egy mozdulatból álló technikára esküsznek, amelyet a következő videóból te is elleshetsz. Ha ez nem nyerte el a tetszésedet, választhatsz helyette praktikus gumis lepedőket, melyek nem csúsznak le az ágyról.

A párnák

A párnákat érdemes időről időre kivinni levegőzni a szabadba, hogy frissebbek legyenek, ráadásul ezt az üdeséget tovább megőrizheted, ha minden elalvás előtt átfordítod őket a másik lapos oldalukra, így napközben szellőzik az előző este használt fél.

Érdemes a párnákat minden reggel alaposan fellazítani, felverni. Ehhez állítsd a párnát az élére, és paskold meg egy kicsit, amíg kigömbölyödik, majd fektesd vissza és igazgasd el. Így könnyen átjárja a levegő a belsejét, és elkerülheted a dohos szagot, nyirkosságot.

Ha igazán látványos megoldást szeretnél, tegyél díszpárnákat az alváshoz használt párnák elé, olyanokat, amelyek színben illenek a huzathoz. Válassz többféle különböző mintát és páratlan számú díszpárnát, ugyanis a lakberendezők szerint ez a legkellemesebb a szemnek.

A takaró

Fontos, hogy a takaró oldalait rendszeresen forgasd, így alaposan kiszellőztetheted napközben a rétegeket. Ha szeretnéd reggel kissé felfrissíteni az ágyat, akkor ne felejtsd el kirázni a takarót, amely rengeteg port és nyirkosságot adhat ki magából.

Napközben érdemes a takaró éjjel használt felét felfele fordítani, hogy alaposan átjárhassa a levegő. Ágytakaró plédet csak akkor boríts a takaród fölé, ha vendégek jönnek, máskülönben jobb, ha szabadon szellőzik az anyag. Ha szeretnéd a huzatolást is megkönnyíteni, nézd meg ezeket a videókat!

Ezt is szeretjük