Így él 10 évvel tovább a mosógéped

A legfontosabb szabályok háztartási gépekhez

Vannak módszerek, melyekkel megnövelheted az élettartamukat.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az összeesküvés-elméletek szerint megvan az oka annak, hogy napjainkban jóval hamarabb elromlanak az egyes háztartási készülékek, míg néhány évtizeddel ezelőtt sokkal hosszabb távra terveztek velük.

Vannak ugyanis, akik szerint a gyártók a fogyasztás folyamatosságának biztosítása érdekében úgy készítik el termékeiket, hogy bizonyos idő lejártával azokat cserélni kelljen.

Bár a szakértők szerint a rövidebb élettartam főként az árversennyel, illetve az emiatt használt gyengébb minőségű alapanyagokkal magyarázható, tény, hogy a cégek előre kiszámítják, milyen időközönként kell jobb, újabb terméket a piacra dobniuk, már csak imázs-szempontból is.

Rajtad is múlik, mennyit bírnak ki

Akár hiszel azonban a tervezett elavulás elméletében, akár nem, vannak szabályok, melyek betartásával sokat tehetsz azért, hogy a lakásban található berendezéseket ne kelljen túl hamar lecserélni.

Vannak készülékek, melyek esetében a megfelelő használat mellett a rendszeres rendben- és karbantartás jelentős mértékben hozzájárul az élettartam-növekedéshez, azonban léteznek olyan háztartási berendezések is, melyeket leginkább úgy lehetne megkímélni, ha nem használnád őket.

Sokak szerint ezek közé tartoznak a televíziók, hiszen esetükben főként azzal lehetne meghosszabbítani a hátralévő évek számát, ha nem működnének annyi ideig, vagy épp nem kapcsolgatnák őket. Ezzel ellentétben például egy mosógép, egy kávéfőző, egy porszívó vagy épp egy hajszárító hosszú távú működése rajtad is áll.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szabályok a hosszabb élettartamért

Nézd meg képgalériánkat, és tudd meg, milyen szabályokat érdemes betartanod, hogy a megvásárolt háztartási készülékekkel hosszabb távra tervezhess.

A legfontosabb szabályok háztartási gépekhez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük