10 szobanövény, ami életveszélyes a háziállatok számára - Olyan is van közöttük, ami a gyógyhatásáról ismert

Népszerű növények, az otthonok díszei, ám a kutyák és macskák miatt érdemes vigyázni velük.

Háziállatokra veszélyes szobanövények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Szobanövényekkel együtt élni öröm. Nézni a fejlődésüket, ápolni őket már-már terápiás tevékenységnek is mondható. Tisztítják a szoba levegőjét, színt visznek a terekbe. Bizonyos virágok és zöldek azonban ártalmasak lehetnek a háziállatok számára, így érdemes megfontolni a beszerzésüket, illetve az elhelyezésüket is. 

Egyes növények enyhe, mások súlyosabb irritációt okozhatnak, keringési és emésztési zavarokhoz vezethetnek. Sajnos a legkedveltebb példányok között is vannak olyanok, amik potenciális veszélyt jelenhetnek a kis kedvencekre nézve.

Szépek, de mérgezőek 

A kutyák és macskák sokszor nem tudnak ellenállni a zöldeknek, napközben, esetleg, amíg a gazdi távol van, előszeretettel rágcsálják meg azokat. Sajnos a számukra káros növényeket is megkóstolhatják. A megoldás ugyanakkor nem az összes szobanövény száműzése, hanem inkább az átgondolt választás és a minél magasabbra helyezés - bár a cicáknál gyakran ez sem hozza meg a kívánt hatást. Nekik érdemes lehet macskafüvet kihelyezni, ami az emésztésüket is segíti. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük