Komoly összegeket spórolhat a rezsin, aki betartja ezt a határidőt - Eddig érdemes bediktálni a mérőállásokat

Közeleg a nagy nap!

Gázfordulónap 2024
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyar lakosok százezrei számolgatják, mikor érdemes bediktálni a gázórát. Egy 110 ezer fős csoportban kapott szárnyra egy poszt, ami segít eldönteni, vajon érdemes-e tiszta lappal kezdeni az új szezont.

Az úgynevezett gázfordulónap július 31-én van, ekkor jár a kormány által biztosított nagyjából 1880 köbméter kedvezményes gáz. Sok azonban a kérdés, vajon hogyan jár a legjobban az ember anyagilag.

Gázfordulónap közeleg

A posztból kiderül, hogy mind a túlfogyasztóknak, mind a plafon alatt maradóknak sem érdemes bediktálni. A legjobban az átalányosok járhatnak, hiszen náluk az előző évi elszámolóból kiderül, hogy akkor milyen óraállásuk volt, a gázóra jelenlegi állapotát megnézve pedig fény derül a különbségre.

GettyImages-1422998590
Fotó: Chalffy / Getty Images Hungary

A kedvezményes mennyiség 2023. 08. 01. és 2024. 07. 31. között jár, ami megközelítőleg 1800 köbméter kedvezményes árt jelent, de ez területenként különbözhet. A kormány minimum 1729 köbmétert garantál. A legbölcsebb, ha az ember előveszi az előző elszámolót, és megnézi rajta, hogy tavaly július 31-én milyen óraállás szerepelt - akár becsült, akár diktált.

Amennyiben beleférsz a kedvezményes keretbe, jobban teszed, ha július vége előtt bediktálod azt. Ebben az esetben az ember kihasználja a kedvezményes mennyiséget, és nem is marad bent sok.

Ha viszont nem férsz bele, akkor nem érdemes diktálni. Ebben az esetben ugyanis a mostani túlfogyasztás átcsúszhat a kisebb fogyasztású időszakra.

Összegezve tehát, a stabilan alulfogyasztóknak és a túlfogyasztóknak mindegy, hogy diktálnak-e, vagy sem. Azok, akik a határ környékén fogyasztanak, diktálják be a határidőig.

Már egy garzonlakás árából kastélytulajdonos lehet az ember - Nem kellenek hozzá százmilliók

Meglepően olcsó áron is találhatunk eladó kastélyokat az ingatlanhirdető oldalakon.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük