Nincs jobb a fűszerspirálnál: képeken mutatjuk, mi ez, és hogy készül
Látványos és hasznos része lesz a kertnek.

fuszer-spiral-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különböző éghajlatokról származó fűszereknek más és más igényei vannak, ami rengeteg plusz munkával jár: a leggondosabb gazdának sem könnyű feladat, hogy a fűszerkertben egyszerre biztosítsa a tűző napot, a félárnyékot, a tápanyagot, a nedves és a száraz környezetet.

A fűszerspirál jó megoldás és nagy segítség azok számára, akik egy helyen sokféle növényt szeretnének a kertjükben tudni. Amellett, hogy a forma látványos dísze lesz a kertnek, szinte bármilyen alappal készíthető, és különösebb szakértelmet sem igényel. Terméskőből, mészkőből, de akár építési törmelékből is nekiállhatsz a megépítésének.

Miért hasznos ez a forma?

Az emelkedő spirál különböző szintjei képesek különböző feltételeket biztosítani a növények számára, hiszen a felvett nedvesség mellett az egyes területeket érő napfény mennyisége is különböző. A spirál egyfajta magaságyásként működik, a szabad földnél sokkal védettebb a gyomosodástól és a külső behatásoktól, az élősködőktől és a letaposástól is, a laza talajszerkezet pedig segít, hogy a növények a legszebb termést hozzák.

A spirál elhelyezésénél vedd figyelembe, hogy szélvédett, de napsütötte helyre kerüljön, a tájolás pedig észak-déli legyen, tehát a legalacsonyabb szint nézzen dél felé! Itt sokan egy kis tavacskát is elhelyeznek, ami a legnagyobb nedvességigényű növényeknek ideális. A legjobb, ha legalább két méter átmérővel számolsz, de helyhiány esetén kisebbel is megpróbálkozhatsz, kevesebb fűszernövény ültetésével. Nézd meg, hogy állj neki!

Ezt is szeretjük