Tízezrekkel csökkentheted a rezsit: 3 energiatakarékos beruházás
Korszerű beruházásokkal lecsökkentheted a kiadásaidat. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bizonytalan pénzügyi helyzetben egyre többen keresik az olyan típusú megoldásokat, melyek a mindennapi kiadásokból, elsősorban a rezsi költségéből faragnak le, anélkül, hogy a komfortérzetet csökkentenék.

Sajnos a valóban hatásos eszközök ára akár több tíz-, vagy akár százezerre is rúghat, pedig ezek az egyszeri energiatakarékos beruházások havonta akár tízezrekkel is lecsökkenthetik a rezsi költségét. Eláruljuk, melyek a legjobbak és azt is, hogy tehetsz rájuk szert!

Fűtéskorszerűsítés

A régi társasházak és a szocreál típusú panelok legnagyobb hátulütője a havi, téli fűtésszámla, aminek végösszege a hideg időben akár 40-60 ezer forintra is rúghat. Ennek hátterében nem csak a szolgáltatók ilyen-olyan felszámolt összegeit kell keresni, hanem a korszerűtlen, elavult, sokszor rozsdás és vízköves fűtőrendszereket.

Hiába a távfűtés, az otthon bemelegítését lehetetlen szabályozni, ami a nagy számla mellett óriási mértékű energiapazarlással is jár.

Pontosan emiatt lenne annyira fontos a fűtőtestek cseréje, amelyeket lakásonként egyedi fűtésszabályzóval kellene ellátni. Ezzel tetszés szerint be lehetne állítani az egyes szobák hőmérsékletét és kevesebb energiával is egészen meleget lehetne csinálni, vagyis 10-12%-al is csökkenthető lenne a rezsi összege.

Új nyílászárók és szigetelés

A fűtés minősége természetesen nagyban függ az ablakok minőségétől is. A régi típusú nyílászárók az idők folyamán könnyen eldeformálódhattak, nem zárnak rendesen, így hagyják, hogy a meleg levegő elszökjön. Ha az ablakok megtartják a lakás hőmérsékletét és nem engedik beáramlani a hideget, az a fűtésszámla mértékén is megmutatkozik, körülbelül 15-25%-os költségcsökkenésre tehetsz szert az ablakcserével.

Habár a nyílászárók cseréjével és a nehézség megoldható, a beruházások összege több tízezer forint kiadást is jelenthet. Szerencsére a Fundamentával az efféle hirtelen felmerülő problémák könnyen orvosolhatóak, hiszen a lakástakarék a felújítási munkálatok és a korszerűsítés költségeit is fedezik!
Nyiss számlát a Duplázó Bónusszal augusztus 15-ig és kétszerezd meg a támogatás mértékét!

A belső szigetelés minősége is hatással lehet a rezsi mértékére. Ha a fal vizesedik, a hőszigetelő képessége lecsökken, az szintén energiapazarlással járhat, ugyanis a nedves falon hamarabb kipárolog a meleg levegő. Nem beszélve arról, hogy a bevizesedett fal számos betegséghez vezethet és az ingatlan értékét is lényegesen lerontja.

Az épület homlokzati, azaz külső szigetelése főleg a ’60-as években épült panelházak esetében szintén kérdéses pontja az ingatlan komfortjának és az energiafelhasználásnak.

Ha a belső és külső szigetelés teljes mértékben véd az időjárási viszontagságoktól, akkor akár 35%-os megtakarítás is megmutatkozhat a rezsiköltségekben.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2463735&banner=2463739&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük