Csúnyán megfogta a tea a bögrét? Csak öntsd bele ezt a keveréket, és várd ki a hatását

A makacs teafoltot is kihozza a bögréből egy nagyszerű anyag, a nátrium-perkarbonát.

GettyImages-1208795740

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kelleténél kicsit tovább ázik a tea a bögrében, vagy nincs idő azonnal mosogatni, sajnos előfordul, hogy csúnyán megfogja a felületet. Ilyenkor szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnhet a makacs barna foltokat hosszas sikálás, kapargatás nélkül eltüntetni, pedig van rá kíméletes módszer.

A beleszáradt, levakarhatatlannak tűnő teafoltokhoz sok esetben már nem elég a mosogatószer, ennél erősebb anyagra van szükség, ám mivel bizonyára a következő alkalommal is inni szeretnél belőle, jobb, ha elfelejted az erősen mérgező vegyszereket. A sokoldalú nátrium-perkarbonátnak minden háztartásban ott a helye, ilyenkor is számíthatsz a hatására.

A folt eltávolítása a bögréből

A nátrium-perkarbonát, mely gyakran folttisztitó só néven kapható a bioboltokban, drogériákban, egy aktív oxigénes anyagot jelent, mely hatékonyan bevethető a mosás és takarítás, folteltávolítás során. Az elmúlt időszakban az anyag a környezettudatos édesanyák körében is népszerűvé vált perkarbi néven, a szert előszeretettel alkalmazzák a mosható pelenkák áztatásában, mosásában is. A hatékonyságát a mosogatás során is gyorsan bizonyítja.

A bögrék tisztára varázslásához csak egy fél kávéskanál folttisztító sóra és vízre lesz szükség. Szórd a fehér granulátumot a bögrébe, majd öntsd a bögrét csurig meleg vízzel, és hagyd, hogy megtegye a hatását - akár egy-két órán át is megfeledkezhetsz a tárgyakról.

A víz hőmérsékletének legalább 30 fokosnak kell lennie, de magasabb, 40-50 foknál még gyorsabban hat. Az anyag szépen feloldja a foltokat, és már csak egy kis öblítést igényelnek a bögrék.

A reakció során nem keletkeznek a környezetre kifejezetten káros anyagok, nem tartalmaz klórt, mint a hipó, mégis maradéktalanul eltünteti a foltokat. Akár bepenészedett üvegeket vagy bepiszkolódott kulacsot is újra makulátlanná varázsolhatsz vele.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A félkilós csomag ára 2023 nyarán 800-1300 között mozog a boltokban, ám sokoldalúan bevethető, színes és fehér ruhák mosásához, áztatásához, a penész eltávolításához, a fugák fehérítéséhez, zsíroldáshoz is. Lehetőleg légmentes tárolást igényel, ezért sem kapható a boltokban papírzacskóban, ellentétben a mosószódával. Ha megtapasztalod a hatását, a háztartásod fontos részévé válhat.

Olvass tovább: így tisztítsd meg a csempét!

A konyhacsempe visszanyerheti régi fényét, ha megfogadsz egy tanácsot.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük