A legerősebb folttisztító a fogkrém, ha jól használod: patyolat lesz a bebarnult bögre, eltűnik a szőnyegfolt
Nem is gondolnád, mennyi mindenre használható a fogkrém otthon.

GettyImages-1066162760
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a fogkefédre nyomod a fogkrémet, talán nem is gondolnád, hogy tulajdonképpen egy kisebb adag szőnyegtisztító pasztát készülsz a szádba venni.

Természetesen ez nincs is így, de az tény, hogy a fogkrém mint szőnyegtisztító is beválhat. Sőt, mondunk további kilenc izgalmas háztartási, takarítási, praktikus felhasználási módot is. Fontos, hogy válassz fehér színű és krémes, nem zselés fogkrémet.

Mire jó a fogkrém a fogmosáson túl?

1. Szőnyegtisztítás - Az első fogkrémes praktika tehát a szőnyegtisztítás. Ha foltos lett, a folt méretének megfelelő mennyiségű, fehér színű krémet tégy a szőnyegre, és dörzsöld ki a foltot egy szivaccsal, majd vízzel.

2. Cipőfehérítés - A beszürkült edzőcipő újra fehér lehet a fogkrémtől, ha egy keveset felkensz, majd ronggyal áttörlöd a felületet. Zárd tiszta vizes törléssel!

3. Bögre felújítása - A teától bebarnult bögre visszanyerheti régi fehérségét, ha fogkrémmel súrolod el. Ha a fogkrém szemcsés, különösen gyors lehet a művelet.

4. Vasalótalp letakarítása - Ha a vasalón csúnya lerakódás keletkezett, a fogkrém segíthet. A száraz felületet dörzsöld át fogkrémes ronggyal!

5. Ékszertisztítás - A befeketedett ezüstékszer újra fényes lehet, ha fogkrémes kézzel végigsimítod néhányszor a felületüket. Öblítsd le alaposan!

6. Pohárnyomok és cseppnyomok eltüntetése - Cseppnyomos a mosdószekrény? Pohárnyomok csúfítják az asztalt? Ebben is segíthet a fogkrém. Tégy egy keveset egy törlőrongyra, töröld át, majd zárd sima vizes ronggyal a tisztítást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

7. Lefolyóillatosítás - Ha a lefolyó környékét és lyukacskáit fogkrémmel súrolod meg, akkor a lefolyó mentolos víz pár napra illatosíthatja a lefolyót.

8. Csapok tisztítása - Ne csak a lefolyót, a csapokat is töröld át! Tégy egy keveset a törlőruhára, és mosd le!  A csapok olyan fényesek lehetnek, mint új korukban, és még csak nem is kellett hozzá erős vegyszer.

9. Üvegek frissítése - A kulacs illata nem az igazi? Mosás után egy fogkrémes öblítés csodákat tehet. Az illata ismét semleges, friss, és újra szívesen ihatsz a palackból.

10. Takarítás főzés után - Ha a takarítás után tisztítószer- vagy gumikesztyűszagú, illetve főzés után hagymaszagú, ételszagú a kéz, egy gyors, bő vizes, fogkrémes mosás segíthet semlegesíteni ezeket a szagokat.

Cipőtárolás okosan

Egy jó otthoni tipp sosem árt: ha ezernyi cipőd van, de nem tudod őket hová tenni, akkor ezek az ötletek hasznodra lehetnek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük