6 érv, amivel meggyőzheted az anyósodat, hogy a mosogatógép nem luxus
A legjobb vasárnapi ebédnek is van hátránya: a mosogatás. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosogatás az a házimunka, amit a legtöbb ember utál. Az igazi ördögi kör, mert minden nap meg kell csinálni, folyamatosan újratermelődik, és sosincs vége. A legtöbb családban a mosogatás a folyamatos viták melegágya. Vitázunk arról, hogy ki a soros aznap, ki hagyta elöl a piszkos edényeket, és melyik a hatékonyabb, takarékosabb, a gépi vagy a kézi mosogatás.

A mosogatógép hetente több órányi szabadidőt ajándékoz nekünk!

Évente körülbelül 250 órát töltünk mosogatással. A mosogatás időigényes feladat, akkor miért ne hagynád rá egy gépre, hogy valami kellemesebb dolgot csinálj helyette! Egy 12 terítékes gép ki- és bepakolása csupán pár percet vesz igénybe, míg ugyanennyi teríték kézzel történő elmosogatása, eltörölgetése akár 60 percbe is beletelhet.

Vizet és energiát takarít meg

A mosogatógép vízből is kevesebbet igényel, mint a folyóvizes kézi mosogatás. Bizonyos modellek 10 liternél is kevesebb vizet használnak fel, amivel szinte lehetetlen felvenni a versenyt. Ez azzal magyarázható, hogy a mosogatógép újrahasznosítja és szűri a kisebb mennyiségekben felhasznált vizet, ráadásul az újabb modellek csak a szükséges vízmennyiséget melegítik fel. Az AAA” besorolású készülékek a villamos energia, a vízfelhasználás, és a szárítási hatékonyság szempontjából is a leghatékonyabbak!

Higiénikusabb

A magas hőfokon történő gépi mosogatással nem csak az edényeid lesznek tisztábbak, de óvod egészségedet is, hiszen a 65-70°C-os vízhőmérsékletet, ami a tökéletes és az összes kórokozót garantáltan elpusztító mosogatáshoz szükséges, nem tudja elviselni a kezed.

Ragyogóan tiszta edények és evőeszközök

A gépi mosogatószerek több aktív hatóanyagot tartalmaznak, mint az általános kézi mosogatószerek, ami segíti az ételmaradékok feloldódását és eltávolítását. Az öblítő adaléknak és a magas hőmérsékletnek köszönhetően a mosogatógépben elmosott edények csodálatosan ragyogva, és a kézi mosogatás után gyakran tapasztalható foltoktól és csíkoktól mentesen kerülnek ki a mosogatógépből.

Nincs felfordulás a konyhában

Senki sem szereti a konyhában az egymásra halmozott mosatlan edények látványát. Ha folyamatosan bepakolunk a gépbe, rendet tudunk tartani, nem lesznek szem előtt a használt edények.

Szép kezek

Mosogatógéppel megőrizheted kezeid selymes simaságát, hiszen nincs szükség arra, hogy a mosogatószeres vízbe nyúlj, ami miatt bőröd kiszárad, és gyakran ki is cserepesedik.

Dönts te is okosan!

Egy Bosch mosogatógép és egy Finish gépi mosogatószer tabletta már 82 forintból elmosogat neked - ez egy Bosch SMV88TX036 mosogatógép, eco 50°C-os programmal  kalkulált költsége: energia- és vízfogyasztás, valamint a tabletta darabonkénti mennyiségi forgalommal súlyozott átlagos ára.

További információk: http://www.takarekosmosogatas.hu/

Ezt is szeretjük