18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 feng shui tipp, a tűzforró szexért

Hiába vásárolsz szexi fehérneműt, készítesz illatos fürdőt a párodnak, az ágyban mégsem perzselő a hangulat? Ne aggódj, tippjeink segítenek!

Minden pár életében vannak olyan hetek, esetleg hónapok, amikor a szokásosnál kevesebbet vannak együtt, vagy a szeretkezések nem olyan változatosak és izgalmasak, amilyenről mindketten álmodnak.

De az is lehet, hogy minden rendben van látszólag, csak az orgazmusig jut el a nő nehezen, esetleg nőgyógyászati okok állnak a háttérben, vagy éppen telve van szexuális energiákkal, csak nincs kivel megosztania.

Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor jó, ha tudod, hogy ezeken a problémákon nemcsak azzal segíthetsz, ha őszintén beszélgetsz érzéseidről pároddal, és önmagadban átgondolod a lelki okokat, hanem úgy is, hogy segítségül hívod a feng shuit!

Test, lélek, és az otthon

Hogyan függnek össze a szexuális problémák a feng shuival?
A térrendezés ősi művészete szerint a lakóhelyed kölcsönös kapcsolatban áll a testeddel és a lelkeddel, az ott áramló pozitív energia, a csi pedig az életedre is hatással van. Ha viszont a csi megragad, vagy túl gyorsan átszalad a lakásodon, akkor az problémákat okozhat például a szexuális életedben is.
A bágua-térkép szerint a szerelem, család területe a bejárati ajtóval szembeni fal jobb sarkánál található, tehát, ha változtatni szeretnél, akkor itt érdemes körülnézned.

Mi a teendő, ha...?

Ha az otthonodból esetleg hiányzik ez a terület, akkor úgy is becsalogathatod a csit, ha ezen a részen a házon kívül helyezel el kerti lámpát, vagy, ha a lakás többi helyiségében erősíted a szerelem sarkot. Ha ez a terület folyosóra vagy a fürdőszobába esik, esetleg olyan helyre, ahol ablak és ajtó is található, ám közöttük semmilyen bútor sincs, akkor úgy vonzhatod oda legkönnyebben a csit, ha szélcsengőt vagy kristályt függesztesz fel. Ha van ilyen sarok, akkor először is a rendről és a tisztaságról kell gondoskodnod: takaríts ki, és távolíts el minden olyan dolgot, amit régóta nem használsz, vagy ami rossz emlékeket idéz fel benned.

A legfontosabb tárgyak

Ahhoz, hogy eredményes változást tudj elérni, helyezz erre a területre olyan dolgokat, amitől romantikus, szerelmes hangulatba kerülsz, esetleg bizsergető érzés fog el: a legjobb, ha finoman erotikus képet akasztasz ide. A delfin, galamb vagy a mandarinkacsa-pár is vonzza a pozitív energiát, ám, ha ezeket esetleg giccsesnek találnád, akkor nincs helyük azon a területen, aminek kettőtöket kell szimbolizálnia: inkább tegyél ide közös fotókat, emlékeket idéző képeket.
Amit pedig mindenképpen távolíts el, az a kaktusz, bármilyen száraz növény - legyen az akár a menyasszonyi csokrod -, működésképtelen tárgyak, vagy olyanok, amelyek páratlanul állnak, vagy a magányt juttatják eszedbe.

Szerelem szentélye: az ágy és a hálószoba

Ha a szerelem területét átrendezted úgy, hogy az a kapcsolatotok boldogságát szimbolizálja, akkor már csak a hálószobátokon a sor. Bár nem főszabály, hogy csak itt lehettek egymáséi, fontos, hogy ez a helyiség intim, kicsit erotikus hangulatot árasszon. Világítása legyen sejtelmes: néhány ilang-ilang vagy mandarinillatú gyertya jó választás lehet. Színeiben domináljon a rózsaszín, a vörös és a narancssárga - ez utóbbi legyen a fehérneműd színe, ha a szexuális energiáidat szeretnéd mozgósítani.
Fontos továbbá, hogy egyensúlyban legyenek a férfi és a női energiák, a jin és a jang, a pasidból ugyanis nem fog előtörni a szexisten, ha mindenhol virágok és rózsaszín, csajos dolgok veszik körül.

Bár sokan tévénézés közben tudnak elaludni, jobb, ha a készülék nem található a szobában, kivéve persze, ha például a Káma Szútra DVD változatát akarjátok nézni rajta közösen.

A hálóban a legfontosabb tárgy az ágy, ezért ügyelj arra, hogy:

  • ne legyen az ajtóval szemben, mert akkor túl gyorsan áramlik a csi
  • legyen könnyen megközelíthető, és mindkét oldalon szabad, mert így tud körülötte áramolni a pozitív energia
  • mindkét oldalán egyforma nagyságú hely legyen, hiszen ez szimbolizálja, hogy egyenlőek vagytok a kapcsolatban
  • a lábakon álló ágy az ideális, szintén az energia szabad áramlása miatt
  • ne tarts alatta semmit, rendszeresen portalaníts
  • válassz olyan ágyat, aminek erős fejtámlája van.

Mindent a tükörről

Bár sok pár tartja izgatónak, ha szeretkezés közben tükörben nézhetik magukat, a feng shui szerint a hálószobában lévő tükör egy harmadik személyt, titkos csábítót és bizalmatlanságot hozhat a kapcsolatba.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha el akarjátok kerülni ezeket a konfliktusokat, de nem akartok megválni kedvenc játékszeretektől, akkor éjszakára függönyözzétek le, vagy inkább a gardróbszekrény belsejében helyezzétek el.
Ha a fésülködőasztalod tükre van szemben az ággyal, az sem jó, hiszen a gyors energiaáramlás miatt kialvatlan leszel. A tükör akkor jó megoldás, ha hiányzik a szerelem területe a lakásból: ebben az esetben a mellette lévő falra helyezd.

Ami kint, az van bent
Nemcsak ezek a konkrét területek segíthetnek szexuális problémáid megoldásában: az egész lakásodat alakíthatod úgy, hogy az életed ezen része kiegyensúlyozott legyen. Fontos, hogy az egészség területén is áramoljon az energia, ezért vonzd oda orchideával - aminek virága a nőiesség szimbóluma - vagy párban lévő aranyhalakkal, de fontos, hogy itt is minden rendezett és tiszta legyen. Ha unalmasnak érzed a szexuális életed, akkor nem árt a kreativitás területén is körülnézned, és idevonzanod a pozitív energiát saját alkotásaiddal vagy művészi tárgyakkal. De akkor is itt tegyél rendet, ha gyermeket szeretnétek: erre alkalmas lehet egy Anne Gedds-fotó.
És soha ne felejtsd, hogy minden mindennel összefügg: addig mindez semmit nem ér, míg el nem határozod magad a változásra!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük