Mesés látványt nyújt a csináld magad felhőlámpa: a hálóban és gyerekszobában is hangulatos

A felhőlámpa álomszép látványt nyújt ki- és bekapcsolva is!

felholampa
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó dolog a dúsan fodrozódó bárányfelhőket nézegetni, erre pedig, köszönhetően egy mesés csináld magad ötletnek, a legborúsabb időben, beltéren is van lehetőség.

Kis kézügyességgel, némi idő rászánásával csodás felhőlámpát készíthetsz, amely a hálóban, a gyerekszobában, de akár a nappaliban is remekül mutat.

Hogyan kell felhőlámpát csinálni?

Szedd össze a szükséges eszközöket és alapanyagokat, azután kezdődhet is az alkotás.

Vattaszerű párnatöltetből csodás bárányfelhő készülhet.
Vattaszerű párnatöltetből csodás bárányfelhő készülhet.

Amire szükséged lesz:

- felhőnként egy darab gömb vagy lapított gömb papír lámpabúra

- poliészter párnatöltet vagy 5-6 csomag hagyományos vatta (nem pamacs és nem korong)

- 2-5 méter damil

- 1-2 fehér vagy színes, apró égős LED-égősor (elemes égősor kell, nem elektromos, a tűzveszély elkerülése végett)

- ragasztópisztoly, ragasztószalag

- olló

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan készítsd el?

Tépd nagyobb darabokra a vattát, illetve párnatöltetet, és húzogasd szét a kezeddel úgy, hogy egyben maradjon, mégse legyen tömör. A daraboknak nem kell egyformának lenniük, sőt, a legjobb, ha eltérőek. Tedd ezeket félre. Ragasztópisztollyal ragasztózd be a kinyitott papírbúra egy sávját, és ragassz rá egyet a darabok közül. Ügyelj arra, hogy a darab két végét lesimítsd. Ha kissé egyenetlenre hagyod, esetleg megcsavarod, a felhő valóságosabb lesz. Tégy így a többivel is, mígnem a búra egészében - felső nyílását kivéve - be lesz borítva. Ha a búra gömb alakú, akkor érdemes szabályosságán torzítani: kétoldalt hagyj ki egy-egy rövidebb darabot, és húzgáld, csavard a valódi felhők széleihez hasonlóra!

Miután a mű megszáradt, belekerülnek az égők. A könnyű, drótos égősort tekerd lazán, kissé ejtetten a búra belső merevítődrótja köré. Az elemes kapcsolót vezesd ki felül, és rögzítsd ragasztószalaggal a búra belső oldalán!

kep-3

Végül a búrát merevítő drót közepére köss damilt. Olyan hosszút vágj, amilyen magasságban szeretnéd látni a felhőt, és még eléred a kapcsolóját. Lógathatod csőről, lakásod galériájáról, fali polcról, de akár a ház látványgerendáira vagy két plafonra fúrt kampóra is akaszthatod, ha van lehetőséged.

Gyermeked elvarázsolja a látványos dísz, de a te hálószobádban is szép álmokat ígér egy ilyen. Ajándékba ugyancsak nagyszerű a felhőlámpa, illetve egy plusz felhasználási lehetőségként szóba jöhet mint esküvői dekoráció is. Ez esetben természetesen egynél több, és lehetőleg nagyobb felhőkkel lesz igazán látványos.

Kreatív táskatárolás

Ha nem tudod, hová tedd temérdek táskád, adunk pár ötletet, amiket könnyen megvalósíthatsz.

Ezt is szeretjük