3 dolog, amit ne posztolj Facebookra, ha nem akarod, hogy betörjenek hozzád
Manapság a betörők árgus szemekkel figyelik a Facebookot is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook eredeti funkcióját tekintve a kapcsolattartást szolgálja, hogy akkor is legyen némi információd a másikról egy fotó, egy videó vagy egyéb bejegyzés útján, amikor az idő, a távolság vagy egyéb tényező lehetetlenné teszi a személyes találkozást.

Mégis jobb, ha vigyázol, mi mindent osztasz meg ilyen nyíltan, ugyanis könnyen lehet, hogy egyes tolvajok árgus szemekkel figyelik az idővonalakat, hogy lássák, mikor és kihez érdemes betörni. Ne könnyítsd meg a dolgukat!

Képek az otthonról

Az én házam, az én váram típusú fotóbejegyzések olyanok, mintha csalit lógatnál a betörők tengerébe: egy drágának tűnő tévé a háttérben vagy egy, a számítógépasztalon látható laptop már bőven elegendő indokot szolgáltat arra, hogy a bűnözők közelebbről is szemügyre vegyék a lakásodat, hiszen ahol egy ilyen érték rejtőzik, ott több is akadhat.

Olyan ez, mint egy értékbecslés, még egy rossz minőségű fotóból is könnyen kikövetkeztethető, hogy milyen kincsesbánya rejtőzik nálad, innentől pedig már egyenes út vezet a lakcímed kiderítéséig - nem is hinnéd, mennyire egyszerű meghatározni a Facebook-bejegyzések alapján, hol élsz.

Nyaralási bakik

A nyaralásról megosztott képek, videók és egyéb bejegyezések egytől egyig azt sugallják a tolvajoknak: szeretettel meghívlak titeket az otthonomba, mert most jó ideig távol leszek. Ha ezt még azzal is megerősíted, hogy a vakáció pontos helyszínét is megadod, azzal zöld utat biztosítasz nekik, hiszen biztosra vehetik, hogy nem tartózkodsz otthon, és még jó ideig nem is fogsz.

Különösen veszélyes a pihenés előtti visszaszámlálás, mert így mondhatni előkészíted a terepet a tolvajok számára. Ha mindenképpen dicsekedni szeretnél azzal, hol töltöd a szabadidődet, azt tedd úgy, hogy kizárólag csak a szűk baráti köröd láthassa, más ne.

Napi rutin

A Facebook-bejegyzéseid alapján nagyon könnyen kikövetkeztethető, hogyan telik egy átlagos napod, vagyis mely időintervallumban érdemes hozzád látogatni, mikor nem tartózkodsz otthon.

Biztonságos otthon

Ha szeretnéd az otthonodat a lehető legbiztonságosabbá tenni, akkor fogadd meg a következő tanácsokat!

Lehet, hogy ez neked elsőre fel sem tűnik, de a munkahelyi, ebédelős, kávézós, bulizós és egyéb fotók, illetve az itt tartózkodom típusú bejegyzések túlontúl is sokat mondanak a napi rutinodról, mi több, a hétvégédről is, ami rablószemmel szinte felhívás keringőre.

Légy megfontolt, mennyit árulsz el magadról, már csak azért is, mert mások számára esetleg zavaró lehet, ha minden egyes percedről beszámolsz a Facebookon.

Ezt is szeretjük