Ezért fáj folyton a fejed!

Rejtett hibák a lakásban

A rosszul berendezett lakás nemcsak kényelmetlenségeket szül, de az egészségednek sem tesz jót. Eláruljuk, mit tanácsol a feng shui.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A keleti filozófiák szerint energetikai szempontból a legtöbb egészségügyi problémát a chi normál áramlásában beálló zavar okozza. Ahhoz, hogy az energiáid egészségesen áramolhassanak, körül kell venned magad szabadon, lágyan és harmonikusan áramló chivel.

Ez csillapítja majd a benned mozgó, esetlegesen túl gyors energiát, ugyanakkor felélénkíti a pangó energiákat. Ehhez nem kell mást tenned, mint a feng shui útmutatásait követve berendezned az otthonod. Ha ugyanis nem tartod szem előtt az energetikai szempontokat, akkor a nem megfelelően áramló chi olyan egészségügyi problémákat okoz, mint a rendszeres fejfájás, a rossz közérzet, az emésztési és alvási zavarok. Most megtudhatod, mire kell figyelned az otthonod berendezésénél!

Neoncsövek, pangó nedvesség és szagok a konyhában

A konyha kiemelten fontos terület az egészséged szempontjából a feng shui szerint. A konyhában tárolod és készíted elő az ételeket, melyek magukba szívnak valamennyit a konyhában jelen lévő energiából. Ezért rendkívül fontos, hogy itt biztosítsd a chi egészséges áramlását, mivel tulajdonképpen meg fogod enni ezt az energiát. Elsősorban arra ügyelj, hogy a konyha mindig tiszta legyen, és sok természetes fény és friss levegő jusson a helyiségbe. A fa és a kő jó választás a konyhába, a túl sok textilt viszont kerüld.

Ha sok a puha lakberendezési tárgy és szőnyeg a konyhában, akkor azok magukba szívják a nedvességet és a szagokat, ezáltal a pangás állapotát idézve elő, mely rossz közérzetet, rendszeres fejfájást okozhat.

A villanytűzhely helyett jobb a gáztűzhely, előbbiek ugyanis elektromágneses mezőbe burkolják az ételt, ezáltal megzavarják annak természetes energiáját. A mikrohullámú sütők sem javasoltak a feng shui szerint, mert erős elektromos sugárzásnak teszik ki a bennük melegített ételt, így módosítják a hozzávalók energiáját.

A neoncsöveket is kerüld, hiszen növelik a helyiségben uralkodó elektromágneses sugárzást, mely szintén kiváltója lehet a rendszeres fejfájásnak és más egészségügyi problémáknak. Helyettük használj energiatakarékos izzókat, spotlámpákat.

Törölközők a fürdőben, WC az ajtó mellett

A feng shui egészséggel kapcsolatos tanításaiból kiderül, hogy a fürdőszoba is jelentős befolyással bír az otthon energiáira. Mivel itt tisztálkodsz, itt szabadulsz meg a nem kívánt chitől, ez pedig azzal a kockázattal is jár, hogy itt ragadhat meg leginkább a nem kívánt energia, és beszivároghat más életterekbe is. Következményeképpen azt az érzést keltheti, hogy nem tudsz megszabadulni a régi vagy rossz érzésektől, melyek aztán folyton nyomasztanak: a fejfájáson és a rossz közérzeten túl akár depressziót is okozva. Erre akkor van a legnagyobb esély, ha a fürdőszobában túl sok a textil, hiszen ezek - mint ahogy azt a konyhánál részleteztük - magukba szívják a nedvességet, és növelik a pangás kockázatát. Sokkal szerencsésebb, ha szőnyeg helyett járólap vagy fapadló borítja a fürdőszobát. Rendszeresen a fürdőszobán kívül akaszd ki szárítani a törölközőket, a kilépőszőnyeget. A WC-vel is legyél körültekintő.

Valahányszor lehúzod, nagy mennyiségű víz zúdul ki az otthonodból, ami chit von el a lakásból. Bár a WC-t le kell húzni, a negatív hatást csökkentheted, ha használat után mindig lecsukod a tetejét. Ez akkor is segít, ha a WC az ajtó mellett van, és nincs lehetőséged átrakni - ezzel csökkentheted a károsan örvénylő energiát, amit a WC kelt.

Erős elektromágneses mező, szennyeződések a levegőben

Az elektromágneses mezők jelen vannak minden elektromosságot használó vagy továbbító tárgy, építmény körül. Ha kiteszed a szervezetedet ezeknek a mezőknek, torzul a tested chije, ami károsítja a testi és lelki egészséged. Éppen ezért igyekezz minél távolabb tartózkodni a sugárzás forrásától! Csak akkor használd az elektromos berendezéseket, ha valóban muszáj, és ne hagyd indokolatlanul bekapcsolva őket.

Használaton kívül húzz ki mindent a konnektorból, hogy az elektromosság ne terjedjen tovább az átalakítón. Mivel alvás közben teszed ki magad a leginkább a veszélynek, a lehető legkevesebb elektromos berendezést tartsd a hálószobában. Minél messzebb aludj az elektromos ébresztőórától, a televíziótól és a rádiótól is. Ellenkező esetben nemcsak alvászavarokkal kell számolnod, de napközben is folyton levert, fáradékony leszel.

Az elektromágneses mezők mellett a lakás levegőjében lévő mérgező gázok is felelősek lehetnek az említett panaszokért, melyek szinte minden modern lakásban jelen vannak. Egyes szintetikus anyagok ugyanis mérgező gázokat bocsátanak a levegőbe - akár még a gyártásuktól számított tizedik évben is. Ezek közé tartoznak a közepes vastagságú, préselt rostlemezből - MDF-lapokból - vagy bármely más, lemezzé sajtolt fából, műanyagból készült, illetve festékeket tartalmazó vagy beépített bútorok. Bár nem olcsó mulatság, az egészséged érdekében az a legjobb, ha ezeket a bútorokat lecseréled természetes fából, fémből, tiszta gyapjúból, bőrből, porcelánból vagy üvegből készült tárgyakra, bútorokra, lakáskiegészítőkre.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Emellett mindennap nyiss ablakot, és alaposan szellőztesd át a lakást. Jó, ha minél több növényt is a lakásban tartasz, ezek ugyanis tisztítják a levegőt, mivel képesek megkötni a mérgező gázokat.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng Shui Biblia című könyve segített.

Ezt is szeretjük