Ez a hosszú élet titka a kínaiak szerint: így helyezd el az ágyad

A feng shui abban is segít, hogy tovább élj, csupán egy apró fortélyra van szükséged a hálószobában.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A több ezer éves térrendezési tudomány, a feng shui tanítása szerint nem mindegy, hogy milyen tárgyakat, anyagokat használsz otthonodban, ahogyan az sem mellékes, hogy hol. Ha a tökéletes alvásra törekszel, amivel akár az életedet is meghosszabbíthatod, akkor eszerint rendezd be a hálószobádat!

A koronacsakra

Alvás közben különösen fogékony az ember az őt körülvevő chire. Bár passzív állapotban vagy, mégis többet vonzol magadhoz a környező energiákból. Ezek többsége a koronacsakrádon, a fejed tetején áramlik be a testedbe. Az az irány, amerre a fejtetőd mutat alvás közben, határozza meg, hogy a nyolc irány közül melyiknek a minőségét veszed leginkább magadhoz.

Kövesd az irányt!

Ha gondjaid vannak az alvással, a legszerencsésebb úgy fordítani ágyadat, hogy a fejed észak felé mutasson. Az északi chi a télhez és az éjfélhez kötődik, amely ideális, ha általánosságban véve nyugalomra van szükséged. Ez a víz chi segít gyógyulni, felépülni is betegségek esetén. Ez az irány azonban rendszerint túl nyugodt az olyan személyeknek, akiknek napközben nagyon aktívnak kell lenniük, ezért náluk csak szükség esetén szabad alkalmazni ezt a megoldást.

Igyekezz úgy elhelyezni az ágyat, hogy fekvő helyzetben az ablakra és az ajtóra is ráláss. Ha nem tudsz úgy feküdni, hogy északra mutasson a fejtetőd, igyekezz nyugati vagy északnyugati irányba feküdni, mert mindkét irány segít a chi megtartásában.

A tárgyak és anyagok szerepe

Használj puha anyagokat a hálószobában, például szőnyegeket, futószőnyegeket vagy puha fából készült padlót. A redőny helyett függönyt tegyél az ablakra. Ellenőrizd, nem mutat-e valamilyen él a falban éppen az ágyad felé. Ha mégis, nevelj bokros növényt az adott sarok előtt, vagy takard le puha textillel a fal kiálló élét.

Éjjel minden ajtót csukj be, illetve minden ablakfüggönyt húzz össze, hogy megtartsd a chit, és elkerüld annak kockázatát, hogy túl gyorsan áramoljon. Távolíts el minden tükröt vagy fényes tárgyat, mert ezek hatására a chi mozgásba lendül a hálószobában, és zavarhat az alvásban. Ügyelj arra, hogy az ágyadra ne nézzen tükör, vagy pedig alvás közben takard le a tükröket, visszatükröződő felületeket valamilyen szövettel.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng shui biblia című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Szerinted a feng shuinak valóban szerepe van az egészséges alvásban?

Ezt is szeretjük