Egyre kevesebbet szeretkeztek?
Egy kanál só lehet a megoldás!
Kihűlt a kapcsolatotok, és egyre ritkábbak a szenvedélyes pillanatok? Így hozd vissza a forró perceket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kapcsolatotok elején alig tudtatok betelni egymással, de az utóbbi időben már csak tévét néztek az ágyból?

Ha szeretnéd visszahozni a szenvedélyes éjszakákat, először is derítsd ki, miért nem kívánjátok már egymást olyan intenzitással, mint korábban, majd a feng shui trükkjeinek segítségével szüntesd meg a kiváltó okokat!

Ha elveszett a bizalom

Ha egy komolyabb válságon vagytok túl, talán tudat alatt még nem bocsájtottatok meg egészen egymásnak, nem építettétek újra a kölcsönös bizalmat és ezért nem kívánjátok a meghitt együttléteket sem. A hosszú beszélgetések mellett az is segíthet, ha megtisztítjátok a kétkedéssel és bizalmatlansággal fertőződött chit.

A a magunkhoz vett étel leginkább jang része. A ugyanakkor vízmegkötő is, ami a feng shui szempontjából azt jelenti, hogy magába szívja a chi energiát, és ez tisztító, stabilizáló hatással bír. Ez a befelé mozduló energia a fém elemmel harmonizál, ezért a tengeri kiválóan alkalmazható, ha a fémelem-energia elősegítése szükséges.

Helyezz egy-két kanálnyi t lapos porcelántálkába, a tálkát pedig tedd a padlóra, illetve egy polcra vagy asztalra, ha kisgyermek vagy állat is lakik a házban.

A tengeri a lakás északkeleti és délnyugati részén igazán hatásos, ahol a föld elem chi energiájának természetből fakadóan kevésbé határozott áramlását a fémelem-energiája stabilizálja. Ez különösen akkor hasznos, ha ajtó, lépcsők, fürdőszoba, vécé vagy konyha van a kérdéses területen.

Már hallani a harangok kongását...

Ha már régóta együtt vagytok, és úgy érzed, ideje lenne magasabb szintre emelni a kapcsolatotokat, vagyis a házasság, esetleg gyerekvállalás felé mozdulni, ám ehelyett csak egy helyben toporogtok, egyre ritkábban bújtok össze, illetve úgy tűnik, túlságosan is megszoktátok egymást, akkor lehet, hogy a lakásban keringő energia megfáradt.

A hangok rezgéshullámokat keltenek a levegőben, melyek serkentőleg hatnak a chire. Szélcsengők, harangok, gongok, mechanikus órák és a csobogó víz hangja - mindnek jótékony hatása van. A fémből, fából vagy agyagból készült szélcsengő a fém, a fa, illetőleg a föld elem chi energiáját erősíti. A bágua térkép segítségével eldöntheted, hogy a lakás melyik részében érdemes elhelyezni a megfelelő energiából készült csengőt vagy kis harangot.

Így használd a bágua térképet!

Hagyományosan a kézzel megszólaltatható harangot vagy gongot használják a lakás chi energiájának megtisztítására, ha a légkör nehézkes, áporodott. A lakás középpontjában elhelyezett gong hatása az otthonod minden részében érezhető lesz. A telefon- és kapucsengő hangja is erősíti a chi energiát, feltéve, hogy a hang fémcsengőtől ered, nem elektronikusan gerjesztett. A ritmikusan ketyegő, időnként harangjátékot játszó órák meghatározott rend szerint tisztítják meg a chi energiáját.

Kihunyt szenvedély

Ha úgy érzed, a kapcsolatotok megfáradt, az egykori szenvedélyes lángolás helyén pedig csak hamu maradt, a tűz elem energiáját kell megerősítened, hogy újra lángra lobbanjon köztetek a vágy.

A gyertyák tűzelem-energiával töltik fel maguk körül a teret, mely a szenvedélyt, a kifejezőkészséget erősíti, és segít felkelteni a figyelmet. Ha szeretnéd a kapcsolatodat valakivel bensőségesebbé, izgalmasabbá tenni, helyezz két gyertyát szorosan egymás mellé. A legjobb a magas gyertyák használata, mivel azok a fa energiát képviselik, illetve táplálják a tüzet.

A gyertyák elhelyezésére a legalkalmasabb hely a lakás keleti, délkeleti, déli, délnyugati vagy központi része. A sötét, nedves szobák légkörét a gyertya szárazabbá, világosabbá varázsolja. Ha a gyertyatartó magas, zöld színű és fából készült, azzal tovább erősíted a fa elem jelenlétét, ami táplálja a tűz energiát. A sima, fehér gyertyák kapcsolata a legerősebb a lánggal, így inkább ezeket használd a színes vagy mintás változatok helyett.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng shui a gyakorlatban című könyve segített, mely a Hajja és Fiai Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük