Dohányfüst, por és allergia ellen: a 3 leghatékonyabb levegőtisztító
Árakkal
A lakások levegője sokszor szennyezettebb, mint az utcáké.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyitott ablakokon keresztül nem csak a langyos levegő és a napsugarak jutnak be a szobába. Az egyébként is a lakásban lévő por, penész és vírusok, valamint a festékekből vagy új bútorokból esetlegesen származó vegyszerek mellé allergének, pollenek, kipufogógáz is kerül.

Ha allergiás vagy, ez különösen kellemetlen, de aki nem észleli magán az irritáló tüneteket, az is ki van téve a légszennyezés káros hatásainak.

Az alábbi berendezések segíthetnek abban, hogy legalább az otthonodban biztonságban tudhasd magad és a családtagjaidat, és megszabadulj az állandó tüsszögéstől és könnyezéstől is.

Sanyo ABC-VW24 - A vírusmosó

A Sanyo légtisztítója átlagos belmagasság mellett egy 40 négyzetméteres helyiség levegőjét képes maga körül megtisztítani. Mivel igen csendes - a zajszintje működés közben 18 dB -, a gyártó akár hálószobákba is ajánlja, de 7,1 kilogrammos súlyának köszönhetően akármikor átteheted egy másik szobába is.

Ötrétegű, nagy teljesítményű szűrője megköti a részecskéket és a szagokat. A szűrőbe kerülő gombák, spórák, atkák, vírusok, baktériumok vagy pollenek egy elektrolizált vízrétegen haladnak keresztül, így teljesen szagtalanná, a kórokozók pedig inaktívvá válnak.

Az előszűrő, az allergénfertőtlenítő szűrő, a HEPA szűrő, a Nanotech szén szagszűrő és a Catechin fertőtlenítő szűrő a gyártó szerint inaktiválja a vírusok 99,5%-át, eltávolítja a pollenek 95, a levegőben lévő atkáknak, penésznek és baktériumoknak pedig a 99%-át.

A szűrő emellett megköti és eltünteti a füst, a dohány, a háziállatok és a formaldehid szagát. Az előszűrő kézzel tisztítható, filtercsere - használattól függően - körülbelül négyévente szükséges.

A Sanyo Vírusmosó távirányítóval is működtethető, de a beépített szag- és porérzékelő funkciónak köszönhetően automatikus működésre is állítható. A légtisztító ára 99 900 forint.

Sharp FU-Y30E - Nagy erő egy kis gépben

A Sharp otthoni használatra, körülbelül 21 négyzetméteres helyiségbe ajánlott levegőtisztítója antibakteriális HEPA szűrőjének köszönhetően kiszűri a vírusok 99,9, az allergének 99,6, valamint a szagok 95%-át, továbbá ártalmatlanítja a penészspórákat.

A háromsebességes ventilátor a kiválasztott fokozattól függően óránként 60, 120 vagy 180 köbméter levegő megtisztítására képes.

Zajszintje szintén a tisztítás erősségétől függ, legalább 22, legfeljebb 48 dB-lel duruzsol. Az 51 centiméter magas, 18 centiméter mély és 35,6 centiméter hosszú légtisztítót a Sharp dolgozószobákba vagy hálókba ajánlja.

Az alig több mint öt kilogramm súlyú ventilátoros készülék mikronhálós előszűrője mosható, a filtert pedig nagyjából kétéves periódusokban ajánlott cserélni.

Az egyszerűen használható vezérlőpanel miatt a légtisztító akár idősebbeknek is ideális lehet. A termék ára 69 900 forint.

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Electrolux Z 9124 - A csendes társ

Az otthoni használatra tervezett, innovatív külsejű légtisztító öt különböző teljesítményfokozatával óránként akár 350 köbméter levegő megtisztítására is képes.

Az Electrolux légtisztítója távirányítóval vezérelhető, de olyan automata funkció is beállítható, amely érzékeli, ha a levegőbe szagok kerülnek, illetve megnő az allergének száma, és szükség esetén automatikusan magasabb fokozatra kapcsol.

Aktív szénszűrője megtisztítja a levegőt a pollenektől és a portól, továbbá eltávolítja a háziállatok, a dohány vagy éppen a kipufogógáz szagát. A készülék zajszintje a legalacsonyabb fokozaton 27, a legmagasabbon 66 dB. A kiválasztott fokozattól függően a gyártó 13-63 négyzetméteres helyiségekbe ajánlja a terméket.

Az intuitív kijelző jelzi, ha szűrőcserére van szükség. A levegőtisztító ára 65 900 forint.

Ezt is szeretjük