Gyors módszer a cipő szagtalanítására: nyáron sokan veszik hasznát!
Nem csak a kellemetlen szagokat űzi el, de a nedvességet is felszívja.

edzocipo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári meleg nem kedvez a cipők szellőzésének, ilyenkor még egy könnyű szandálba is könnyen beleizzad a láb, nem beszélve arról, hogy edzés vagy épp kirándulás alkalmával időjárástól függetlenül is szükség lehet zárt cipőre, melynek esetében gyakran még kellemetlenebb a helyzet.

Számos olyan lábbeli létezik, melyet nem lehet kimosni, ha befülledt, ezáltal pedig nem túl friss az illata, és nem is túl praktikus minden egyes használat előtt a tisztítással pepecselni. Léteznek azonban módszerek, melyekkel nemcsak, hogy felfrissítheted és szagtalaníthatod a cipőt, de gondoskodhatsz a megelőzésről is.

A cipő szagtalanítása hintőporral és teafaolajjal

A babahintőpor vagy bármilyen más hintőpor elsődleges célja a nedvesség felszívása, ezáltal pedig a bőr kisebesedésének, kiütéseinek megelőzése, mégpedig úgy, hogy közben nem szárítja ki a bőrt, sőt, a kellemes illatról is gondoskodik.

Nedvességfelszívó hatását az izzadság által átnedvesedett cipőkön is kamatoztatni lehet, csakúgy, mint az illatosító, szagtalanító tulajdonságát. Ha tehát szeretnéd, hogy a cipőd kellemes illatú legyen, miután levetetted, szórd be alaposan hintőporral, hagy állni egy kicsit, majd rázd és porold ki belőle alaposan.

Ha olyan a cipőd, melyből nem lenne túl egyszerű eltávolítani, töltsd egy nejlonharisnyába a hintőport, csomózd meg, majd így tedd a cipőbe. Bár a hintőporos módszer gyorsan fejti ki hatását, ha különösen rossz a helyzet, érdemes lehet akár egy éjszakán át is hatni hagyni, majd pedig reggel kirázni.

Célszerű időnként a cipőn teafaolajos áttörlést is alkalmazni, a csíraölő, fertőtlenítő hatásáról ismert szer ugyanis elpusztítja a kellemetlen illatokért felelős baktériumokat, így csökken annak a kockázata, hogy a rossz szag újra megjelenjen.

A módszert úgy is alkalmazhatod, hogy vattapamacsra cseppentesz az olajból, majd ezzel áttörölgeted a cipőt, de vízhez is adhatod, majd szórófejes flakonba töltve, nagyon enyhén befújhatod vele a cipő belsejét. Végül szárítsd ki alaposan, lehetőleg a napon.

Ezt is szeretjük