Ezt a házi szert használd cigiszag ellen: nagyon gyorsan hat!

Érdemes minél előbb bevetned a pofonegyszerű praktikákat, hogy újra friss legyen a lakás levegője.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dohányfüst szaga maradandó és nagyon makacs lehet, és még akkor is visszaszállhat a lakásba, ha az ablakban vagy az erkélyen cigarettázol, amit csak súlyosbít, ha néhanapján dohányzó vendégeket is fogadsz, akik erre kevésbé figyelnek.

A cigarettafüst szaga azonban viszonylag gyorsan semlegesíthető, ha idejében bevetsz néhány házi praktikát, melyek kivitelezéséhez ráadásul csak a legegyszerűbb, általában a konyhában is fellelhető szerekre van szükséged.

Így semlegesítsd a cigarettaszagot!

Nem véletlen, hogy az egyik legjobb szagtalanító szernek tartják az ecetet, mely, bár maga is kellemetlen lehet, jóval gyorsabban elpárolog, mint az, amit megszüntet.

A cigarettafüst kellemetlen szagának semlegesítésére egy éjszakára ecettel és vízzel fele-fele arányban megtöltött tálkát is kitehetsz a lakásban, de az segít, ha például ecettel átitatott ronggyal legyezed át a szobát, vagy ecetet párologtatsz például a fürdőkádban, a forró vízzel teli kádban. Ha utóbbi közelébe teregeted ki a textíliákat, azokból is kiveheted a szagokat.

A bútorkárpit szagtalanításában a szódabikarbónával való beszórás - majd alapos kiporolás, felporszívózás - is segít, de kellemes illatról gondoskodhatsz akkor is, ha egy fazékban meleg vizet forralsz, majd a párologtatás érdekében abba szegfűszeget vagy épp citromkarikákat teszel.

Nem árt azonban tudnod azt sem, hogy a dohányfüst nemcsak a szag miatt lehet kellemetlen a lakásba, de egyes kutatások szerint a belőle kiváló vegyületek a bútorokba, lakástextilekbe ivódva komoly egészségügyi problémák kialakulásához is vezethetnek: erről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük