6 furcsa tény Bill Gates házáról: 24 órában figyeli kedvenc fáját
Van néhány furcsaság, amit biztosan nem tudtál Bill Gates óriási birtokáról.

Bill Gates-haz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár 2018-ban a Forbes magazin leggazdagabbakat soroló listáján második helyre szorult Bill Gates, mégpedig az Amazon-alapító Jeff Bezos mögött, birtoka, a Xanadu 2.0 változatlan luxusról árulkodik.

A Microsoft-vezérnek még mindig 92,9 milliárd dolláros vagyon van a birtokában. A Xanadu 2.0 kialakításakor sem spórolt a pénzen: elképesztően extrém és nagyon meghökkentő megoldásokat is lehet találni a házban.

24 órában őrzött fa

Bill Gates-nek van a hatalmas birtokon egy kedvenc fája, amit egy elektronikus szenzorral monitoroznak a nap 24 órájában, ha pedig a földje túlságosan száraz, az öntözőrendszer automatikusan vizet pumpál rá. A fa egyébként egy negyvenéves juhar a kocsibejáró közelében.

Karibi homok

Gates birtoka a Washington-tóra néz, az ingatlan egészen a partig fut. Mivel ragaszkodtak mindenből a legjobb minőséghez, ide egyenesen a Karib-tenger partjáról hozatta a homokot. A szakaszt évente újra feltöltik, az utánpótlást mindig Saint Lucia szigetéről importálják.

Festmény gombnyomásra

A házfalakon festmények helyett 80 ezer dollár értékű, hatalmas képernyők találhatók. Ezeken egy gombnyomással bárki megjelenítheti kedvenc festményét, fényképét a 150 ezer dollár értékű tárolóeszközök segítségével. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Zene érzékelőkkel

Ha pedig ez még nem lenne elég, a falakba érzékelős hangszórókat is szereltek: ha valaki zenét hallgat, szabadon mozoghat a házban, hiszen a szerkezetnek hála, a zene követi útját. A zenéből úszás közben sem kell kimaradnia senkinek, hiszen a hatalmas, üvegfalú medence saját víz alatti zenei rendszerrel rendelkezik.

Gigantikus trambulin

A birtokhoz tartozik egy több mint 230 négyzetméteres edzőkomplexum, szaunával, gőzfürdővel, öltözőkkel és egy hat méter belmagasságú teremmel. Itt a mennyezet magasságát egy trambulin indokolja, ami kellően szórakoztató alternatívát jelent a mozgásra vágyó vendégeknek vagy a háziaknak.

bill-gates-xanadu

Drága látogatás

A Microsoft évente aukciót szervez, az árverésre kínált áru pedig nem más, mint egy séta a birtokon Bill Gates vezetésével. A befolyt összeg a cég jótékonysági alapítványához kerül. A legmagasabb összeg eddig 35 ezer dollár volt, ami megközelítőleg 9,5 millió forint.

Az Uffizinek ad kölcsön da Vincit

Bill Gates lakásának minden bizonnyal legértékesebb része házi könyvtára, ahol többek között olyan művészet- és tudománytörténeti kuriózumok is találhatók, mint Leonardo da Vinci eredeti, 16. századi Leicester-kódexe. 2019-ig ezt a firenzei Uffizi Képtárnak adta kölcsön.

Egy éve még Gates volt a Forbes-lista vezetője. De a tavalyi dobogósok mindegyike fantasztikus komplexumokkal büszkélkedhet.

Ezt is szeretjük