A Bika otthona
Türelmes és gyengéd, körültekintő és elszánt, ugyanakkor igen makacs és haragtartó. Vajon a Bika otthona is erről árulkodik? Összeállításunkból kiderül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bika - április 20. - május 20. - a föld elemhez tartozik, így elméletileg nem találni nála szilárdabb, stabilabb személyiséget.

A hagyományos szemlélet szerint a Bika állhatatos, megbízható és rendíthetetlen ember, aki döntően az élet anyagi oldalára helyezi a hangsúlyt. Az elmúlt években a kozmikus mozgások ezt a tradicionális képet némileg megváltoztatták, melynek hatására sok Bika kiszámíthatatlanul és felelőtlenül kezdett viselkedni.

Mégis, szíve sugallatának engedve a Bika még mindig az állhatatosságot és a megbízhatóságot tűzi ki célul. Rajong a rutinért, a biztonságáért, gyakorlatiasságáért és az ételekért. Aki arra vállalkozik, hogy megváltoztasson egy Bikát, az minden bizonnyal hosszú harc elé néz. Párkapcsolataikban ezek az emberek érzékenyek, tapintatosak, gyengédek, de különösen féltékenyek és birtoklóak is tudnak lenni azok mellett, akiket szeretnek.

Föld jegy

A Bika különös figyelmet fordít a világ fizikai és anyagi dolgaira. Mivel a föld elemhez tartozik, szívesen helyez hangsúlyt a természetes anyagok használatára. Érzékeny jegyhez illően az anyagok kiemelt szerepet töltenek be az életében. A Bikák emellett kiváló kertészek, így furcsa lenne, ha legalább egy-két növény ne jelenne meg az otthonukban.

A Bika otthona

A Bika legtöbbször több szálon kapcsolódik az otthonához és egyéb tulajdontárgyaihoz. A kényelem és a biztonság elsődleges szempontjai miatt otthona első látásra is nyugalmat és békét sugároz. A lakásba lépve a pihenés, a relaxáció, a kényelem és a mély megelégedettség érzése érint meg, melyet átsző a nyugodt időtlenség érzete.
A Bikák kortól függetlenül rajonganak a konzervatív és hagyományos, valamint - ha anyagi lehetőségeik megengedik - az osztályon felüli és luxus dolgokért. Jellemzően imádják a drága pamlagokat, a gigantikus televíziókat, a királyi ágyakat, a hatalmas kádakat...
A Vénusz uralma alatt a Bika esztétikai érzékenysége igen fejlett. Sokan élénken érdeklődnek az építészet, a lakberendezés iránt, és tudatosan figyelik azokat a lehetőségeket, melyekkel jelenlegi lakhelyük tovább fejlődhet.

Nappali

A Bika nappalija a határtalan lazítás és relaxáció területe. Egy hatalmas, telepárnázott dívány - amelyet főleg kényelme és szép formája miatt vásárolt meg - a szoba tökéletes fókuszpontja lehet, és egyben olyan hely, ahol kényelmesen kinyújtóztathatja tagjait.

A patinás bőrbevonat különösen ehhez a jegyhez kapcsolódik, de fenntartván a kapcsolatot kertészhajlamukkal, az idősebb Bikákhoz jól illik a virágmintázat is. A teljesen fehér színű kanapé és ülőgarnitúra pedig kielégíti a modernebb gondolkodású Bikák esztétikai érzékenységét is.
A régi bútorokat fényűző anyagokkal - szaténnal, bársonnyal - újítja meg, a padlóra pedig puha szőnyegeket fektet, hogy akár papucsban, akár mezítláb járkálhasson rajtuk a lakásban.

Konyha

Mivel a Bika szeret enni, a konyha nagy hangsúlyt kap az otthonában. A Bika jegy két táborra szakad az étkezés területén: az ultra-konzervatívra és az ínyencre. Az előbbi a fűszerek vagy az ismeretlen hozzávalók nélküli szigorúan korlátozott menüt szereti, míg az utóbbi nyitott szívvel fogad minden egzotikus ízt.
A legtöbb konyhai berendezés gazdagon díszített fából készül, a padlóra pedig leginkább kő-, kerámia- és mozaiklapok kerülnek. Az idilli képet legjobban egy szabadtüzű tűzhely egészítené ki, egész évben biztosítván ezzel a Bika számára oly fontos melegséget.
Utolsó simításként pedig egy megfelelően tömör könyvespolc is beállítható a konyhába a legújabb konyhaművészeti kötetekkel.

Hálószoba

A Bikát a Vénusz, a szerelem híres bolygója uralja. Minden bizonnyal képes keményen dolgozni, de a pihenést is előkelő helyre teszi a fontossági sorrendben.

Hálószobájában nagy hangsúlyt helyez a fizikai kényelemre és az érzéki örömökre. A hálószoba közepén egy hatalmas puha ágy áll, amelyen a legfinomabb anyagú paplan és számos nagy párna hever, amelyeket érzéki anyagok, szatén vagy bársony borítanak. A hosszú, ágyban töltött vasárnap reggelek kiélvezését rádió és hordozható tévé segíti, a földet pedig bolyhos, vastag szőnyegpadló borítja. Hálószobájának tipikus színei a lilák és a rózsaszínek.

Fürdőszoba

A Bika fürdőszobája rengeteg lehetőséget kínál a fizikai élvezetek számára. Maga a kád fontos darab, miután a jegy szülötte inkább hosszú fürdőket vesz a gyors zuhanyzás helyett. Különösen kedveli a szőnyegpadlós fürdőszobákat, mivel szereti a kényelmes környezetet, és húzódozik a talp számára hideg kőtől és linóleumtól. Megfelelő alternatíva lehet a parafa vagy az egyszínű fapadló is, ha a kényelemhez szükséges helyeken kisebb-nagyobb szőnyegek is vannak.

Egy fűtött törölközőtartó, rajta egy készlet hatalmas, vastag törölközővel alapvető fürdőszobai kellék, továbbá megfelelő nagyságú polc is szükséges a Bika tisztálkodásához alapvető fontossággal bíró kenceficék számára. Végezetül az ajtó belső felére akasztott vastag, puha, plüssből készült fürdőköpeny teszi tökéletessé a képet.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük