Erre a 6 dologra harapnak a betörők: mire kell vigyáznod a szakértők szerint?
Bizonyos tényezők mágnesként vonzzák a bűnelkövetőket.

nagykep?cikkid=162962&kep=bejutas11-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Biztosítók Szövetsége, vagyis a MABISZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tavaly több mint 47 ezer lakásbetörés történt, az ilyen típusú bűncselekmények tekintetében pedig különösen veszélyeztetett térségnek számít a közép-magyarországi régió, ahol a múlt évben mintegy 10 ezer betörést regisztráltak, ebből 6200-at Budapesten.

A nyári időszak, illetve minden hosszú hétvége kiemelten veszélyes időszaknak számít, ilyenkor a leggyakoribbak a betöréses lopások tapasztalataik szerint, amelyek során a betörők leggyakrabban az ajtók, ablakok felfeszítésével jutnak be az ingatlanokba, a leggyakrabban eltulajdonított javak pedig az ékszerek, illetve a készpénz, valamint az olyan műszaki cikkek, mint a laptop, a fényképezőgép és a mobiltelefon.

A szövetség felhívja továbbá a figyelmet egy, az Országos Kriminológiai Intézet által készített kutatásra, mely 139, betörés miatt börtönbüntetésre ítélt fogvatartottat kérdezett a betörésekről, amellett pedig, hogy a kutatás kiderítette, hogy egy ideális betörés időtartama átlagosan maximum 10-15 perc - utána már jelentősen megnő a lebukás kockázata -, azt is felsorolja, mely tényezők játszanak döntő szerepet abban, milyen ingatlant választanak ki a betörők. A kutatás szerint a következőkre különösen harapnak, nézd meg a képeket!

Így jelölik meg a betörők a házakat: a legismertebb jelek

Akár hiszel abban, hogy a betörőbandák különféle jeleket hagynak a kaputelefonokon, akár nem, ha csak érdekességként is, de érdemes ismerned a legáltalánosabb ábrákat. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük