Jól ismerik a betörők: 7 jel, amiből tudni fogják, hogy nyaralsz
Ha szeretnéd nagyobb biztonságban tudni otthonod, a következő hibákat ne kövesd el!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A betörők sokszor még olyankor sem fogják vissza magukat, ha az ingatlantulajdonosok csak rövid időre hagyják el otthonukat, egy családi nyaralás azonban tökéletes célponttá tesz bármilyen lakást vagy házat.

Persze nem feltétlenül kell tudniuk arról, hogy nem vagy otthon, amit nagyobb valószínűséggel sikerül elérned, ha követed a magyar rendőrség honlapja, a Police.hu tanácsait, és nem esel a következő hibákba.

Újságok a postaládában

Az egyik legalapvetőbb dolog, amit általában minden nyaraló tud, az, hogy a postaládában gyűlő reklámanyagok és napilapok elsődleges jelei annak, hogy hosszabb időre távozott a tulajdonos.

Erre az időszakra a Police.hu szerint érdemes lemondani az előfizetéseket és más, a külvilággal napi kapcsolattartást igénylő szolgáltatásokat, ugyanakkor a szomszédokat vagy rokonaidat is megkérheted, hogy ürítsék ki rendszeresen a postaládát.

A rokonokat, barátokat egyébként is érdemes megbízni azzal, hogy naponta-kétnaponta nézzenek be otthonodba, minden rendben van-e.

Mindig sötét van, és a redőnyök sem mozdulnak meg

Figyelemfelkeltő jel lehet, ha állandóan sötét van a lakásodban, és a függönyök, redőnyök is hosszabb ideje mozdulatlanok. Érdemes ebben az esetben is a szomszédok, ismerősök segítségét kérni, például megkérheted őket, hogy reggelente húzzák szét a függönyt, este pedig húzzák be, a világítás tekintetében pedig hasznos lehet egy időzített kapcsoló. A betörők távoltartásában továbbá egy mozgásérzékelős lámpa is sokat segíthet.

Nincs kint a kuka, és a fű is nagyra nőtt

A betörőktől a jó fogás reményében nem áll távol, hogy akár napokon keresztül is megfigyeljenek egy adott utcát vagy házat, így könnyen szemet szúrhat nekik, ha nincs kint a kuka, amikor minden másik ház előtt ott van, mint ahogy az is, ha régóta nincs lenyírva a fű az egyébként gondosan ápolt udvaron.

A probléma elkerülésében szintén a szomszédok és ismerősök lehetnek segítségedre. Érdemes lehet megkérni a szomszédokat akár arra is, hogy parkoljanak a te területeden, vagy éppen szárítsanak ruhát a te kertedben.

Mindenkinek elmondod, és a Facebookon is megosztod

Ha nyaralni indulsz, lehetőleg csak annak mondd el, akinek fontos, legalábbis, ha nem szeretnél szemet szúrni a betörőknek. A Police.hu is azt javasolja, hogy minél kevesebb emberrel oszd meg az információt, hiszen minél kevesebben tudják, hogy elutazol, annál kisebb a lehetősége annak, hogy olyan ember fülébe jut a hír, aki esetleg nem tisztességes céllal érkezne a lakásba.

Sokan nem gondolják, de a Facebookra is érdemes figyelni, lehetőleg ne írd ki az üzenőfaladra nyilvánosan, hogy több hétig ne keressenek, mert nem leszel otthon. Kattints ide, ha még többet szeretnél tudni a betörők elleni védekezésről!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük