Ez a tárgy űzi el a szerencsét a lakásodban?
7 dolog, amit tegyél meg ellene!
A bejárati ajtó akár balszerencsét is vonzhat a lakásba. Így előzd meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A több ezer éves keleti térrendezési tudomány, a feng shui 21. századi nyugati követői sok mindent megtesznek azért, hogy otthonukban széles körűen alkalmazzák a legfontosabb alapelveket, kezdve a lakberendezési tárgyak megfelelő elrendezésével a zsúfoltság elkerülésén át az optimális színek kiválasztásáig.

Sokan megfeledkeznek azonban az egyik legfontosabb tárgyról, illetve helyről a lakásban: a bejárati ajtóról, mely elzár, egyúttal kapcsolatot is teremt a külvilággal.

Nyiss ajtót a pozitív energiának!

Amellett, hogy megteremti az első benyomás pozitív vagy épp negatív hatását, arra is befolyással van, hogy otthonod felé miképp áramlik az energia, szerencsét vagy épp balszerencsét vonzva be ezáltal életteredbe.

A vendégek éppúgy, mint a családtagok, az ajtónál tapasztalják meg elsőként, mennyire jó, netán kellemetlen belépni a lakásba - bár ez számos más tényezőn is múlik. Valamint azt is, hogy a bejárat milyen hangulatot áraszt: nyugalmat, sikert vagy a nemtörődömség érzetét.

Ezt tedd az ajtón kívül

A feng shui szerint alapvető szabály, hogy az energiát, éppúgy, mint a vendégeket, érdemes - átvitt értelemben - nyitott ajtóval várni, minek érdekében számos dolgot megtehetsz. Az egyik legfontosabb teendő, hogy kívülről tisztítsd meg az ajtó körüli teret, hogy szabadon áramolhasson az energia, és ne akaszthassa meg semmi: a feng shui mellett tűzvédelmi szempontból sem előnyös, ha nem az ajtó környékén tárolod a lomtalanításra váró, régi holmikat, kacatokat.

Egy nagy, egészséges növény az ajtó mindkét oldalán hasznos lehet, azonban mindig annak jobb vagy bal oldalára tedd, sohase az előtte található térbe.

Az ajtó színe is fontos lehet. A feng shui szerint általánosságban érdemes világos, vidám színt választani, de a piros szín megjelenése az ajtón például jólétet és elégedettséget vonz otthonodba, míg a zöld szín szerencsét és egészséget. Hasznos lehet egy színes, vidám üdvözlő lábtörlő, de a megvilágítás is lényeges: az ajtó mellett fehér fény jelezze, hogy fontos és békés helyre érkeztél haza.

A feng shui alapelvei

Kíváncsi vagy, milyen alapvető szabályokat kell betartanod a feng shui szerint ahhoz, hogy bevonzd otthonodba a szerencsét és a gazdagságot? Nézd meg a videót!

És belül

Mindemellett a bejárati ajtó belső felén is érdemes betartani néhány szabályt: az ajtó jobb oldalán helyezz el vizes jellegű tárgyat: ez lehet csobogó vagy egy kisebb akvárium, de egy váza is megfelelő. Így akárhányszor kinyitod az ajtót, szerencse áramlik a lakásba.

Végül, de nem utolsósorban, ha stabilitással és védelemmel szeretnéd ellátni otthonod, belül, az ajtó mellett elhelyezhetsz egy kerámiatárgyat, mely angyalt vagy vidám állatot ábrázol, illetve olyan kulturális vagy vallási szimbólumot, mint például egy kőből készült Buddha.

Hiszel a feng shuiban?

Ezt is szeretjük