A beépített szekrény is lehet szép, szuper példákat mutatunk
Nem kell lemondanod a stílusról a praktikum számlájára.

beepitett-szekreny-2
beauty and style
Top olvasott cikkek

A beépített szekrény ugyan nem az esztétika netovábbja, de praktikuma okán rengeteg panel- és családi házban előszeretettel használják. Ez a faltól falig, padlótól plafonig érő szekrénymonstrum azonban nem mindig illeszkedik a legújabb trendekhez egy kis frissítés nélkül.

De nem kell lemondani a stílusról, a beépített szekrények újabb generációja már annyira személyre szabható, hogy gyakorlatilag bármilyen alakot adhat neki az ember - attól függ, milyen a lakás hangulata.

Milyen dizájnja legyen a szekrénynek?

Egy ilyen szekrény esetében először azt kell eldönteni, szeretnéd-e, hogy látszódjon, vagy inkább elrejtenéd. Amennyiben az utóbbi, úgy a legpraktikusabb a fal színére festeni. A fehér szekrények különben is elképesztően tágítják a teret.

beepitett-szekreny-1

Ilyen esetben sem kell feltétlenül nélkülözni a fogantyúkat vagy az ajtódíszeket, hiszen a domború szekrényajtók is tudnak díszlécekre, paneles falakra emlékeztetni. A fehér szín gyakran már önmagában elég, hogy a a szekrény a háttérbe olvadjon.

beepitett-szekreny-3

A kiemelés és a beolvasztás között félúton található a tükrös megoldás. Ez különösen előnyös, mivel a legtöbb beépített szekrény előszobákban, illetve hálószobákban áll, és mindkét esetben jól jön egy méretes tükör - öltözéshez vagy egy utolsó pillantáshoz, mielőtt az ember kilép az ajtón. Az előszobák szűkösségét is jól ellensúlyozza egy tükörfal.

beepitett-szekreny-5

A kiemeléshez a legegyszerűbb megoldás egy élénk szín - feltéve, hogy illeszkedik a szoba vagy a lakás hangulatához, de az is igényesen mutat, ha a szekrény színét igazítod a parketta színéhez, így a szekrény egyszerre fog belesimulni és kilógni a közegből.

beepitett-szekreny-4

Ha nem akarsz egész ajtókat lecserélni, bútortapétával könnyen egységessé teheted a bútoraid küllemét. Ma már kifejezetten élethű, sőt dombornyomott, famintás tapéták is találhatóak a boltokban, amelyek segítségével még jobban össze lehet házasítani a beépített szekrényt a szoba hangulatával.

A cikk az ajánló után folytatódik

2019-es lakás trendek

Nézd meg milyen trendek népszerűek idén, hogy a kedvenceidet otthon is kipróbáld. A fehér például 2019-ben is divatos, így nemcsak nagyobb lesz tőle a tér, ha ilyen színűre fested a beépített szekrényedet, de még a trendeket is követed.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük