Hogy él egy átlagos svéd, és hogy egy kubai család? Képeken a világ országainak otthonai
A világ, de még Európa különböző pontjain is nagyon máshogy néznek ki az emberek otthonai.

házak-világban-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bárhol járunk a világban, minden országnak megvannak a saját kulturális örökségei és szokásai, ami nemcsak a nyelvben, öltözködésben és hagyományokban, hanem az otthonokban is megmutatkozik. A tradicionális stílusú házak mellett azonban érdekes a teljesen átlagos emberek lakásaiba is bekukkantani, hiszen sok eltérést látni így is a nemzetek között.

A lakás kinézete persze nagyban függ az adott országban élők anyagi helyzetétől és személyes ízlésétől, de láthatjuk, hogy a szokások is nagyban befolyásolják, hogyan is rendezik be otthonukat, így nem meglepő, hogy sok dologban eltérnek más kultúráktól.

Így élnek a világ országaiban

Ha Magyarországra gondolunk, és az itteni átlagos házakra, sok embernek elsőre talán a szocializmus hagyatékainak számító Kádár-kockák jutnak az eszébe, hiszen az országban szinte lehetetlen olyan települést találni, ahol ne lenne legalább néhány ilyen ingatlan. Ez más országban sincs másként, az elterjedt épületekben emberek milliói élik a mindennapjaikat, és még a belső berendezés szempontjából is nagyon hasonlóan alakították ki életterüket.

(Borítóképek forrása: Getty Images Hungary, képek: Brightside)

Ezt is szeretjük