Álomszép, trendi csaptelepek 5000 forint alatt
Te is felszerelheted!
A barkácsboltok és az internetes áruházak pár ezer forintért kínálják a szebbnél szebb szanitereket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csillogó, fényes, modern szaniterek a fürdőszobák és konyhák díszei lehetnek. Ha nincs pénzed egy teljes felújításra vagy a mosdó cseréjére, szerezz be egy új csaptelepet a régi, csöpögő, divatjamúlt, rozsdás kar helyett.

Az egyedi tervezésű dizájndarabok esetében az áraknak persze csak a csillagos ég szab határt, de nagyobb áruházakban már néhány ezer forintért kaphatsz hasonlóan szép és modern csaptelepeket.

Ha van néhány alapvető szerszámod, és a barkácsolás sem áll távol tőled, akkor a csaptelep kicseréléséhez még szerelőt sem kell hívnod, magad is beszerelheted legújabb szerzeményedet.

Így cseréld ki!

Mielőtt eltávolítod a régi csaptelepet, zárd el a főcsapot, majd engedd ki a csövekben maradt vizet. A csap levétele előtt készíts a közelbe egy edényt, amibe felfoghatod az esetleg kicsöpögő vizet.

A csaptelep alsó részéről csavarozd ki a rögzítőanyát, a tömítést és az alátétet, a szigetelőgyűrűt azonban hagyd a helyén. Távolítsd el a régi csaptelepet, majd illeszd az újat a csaplyukba. A meleg és hideg vizes vezetékeket hajtsd be a csaptelepbe úgy, hogy merőlegesek legyenek a sarokszelepekre.

Tedd vissza a csap aljára az alátétet, majd a tömítést, végül pedig szorítsd be a rögzítőanyával.

Felújítás A-tól Z-ig
Szereted magad végezni a felújítási és szerelési munkákat, de néha bizonytalan vagy? Linkgyűjteményünkben minden segítséget megtalálsz!

Az egykarú a divat

Könnyebb beszerelni őket, és kevesebb vizet használnak el a megfelelő hőfok beállításához - talán ez az oka, hogy az utóbbi időkben az egykarú csaptelepek hódítanak a szaniterpiacon.

A Szerszamwebaruhaz.hu-n most akciósan szerezheted be a Baletto 35 milliméteres, fényes felületű, kerámiabetétes csaptelepét, mely egy igazán klasszikus, egykaros darab. Egyszerű formájának és fényes anyagának köszönhetően a modern minimalista, de a visszafogottan romantikus fürdőszobákban is jól mutat. Ára kedvezményesen 4850 forint.

Az OBI szinte verhetetlen a barkácsáruházak között, ha csaptelepekről van szó. Kínálatukban a különleges darabok épp úgy megtalálhatóak, mint az egyszerű és nagyon olcsó csaptelepek. Ha éppen csak egy talpalatnyi területen kell berendezned a fürdőszobát, nem érdemes csapmonstrumokkal szűkítened a teret. A ZOE termékcsalád mosdóra szerelhető csaptelepe éppen olyan apró és barátságos, mint az ára. Az egykaros keverőcsap 2799 forintért kapható.

Szigorúan a modern, letisztult és kifinomult fürdőszobákba passzol, ott viszont igazán jól mutat a Praktikerben kapható Solo egykaros csaptelep. A 35 milliméteres, kerámiabetétes, krómozott csap egyszerű vonalvezetésével és visszafogott színével jól illik egy cseppet sem hivalkodó, mégis különleges, elegáns környezetbe. A diszkrét, de mutatós csaptelep ára 3990 forint.

A Praktiker természetesen azoknak is kínál alternatívát, akik inkább a hagyományos, nagypolgári fürdőszobák vagy konyhák hangulatát szeretnék megidézni. A ZOE termékcsalád falra szerelhető, különleges, enyhén rezes színű, krómozott csaptelepével sem a múltidéző enteriőrről, sem az egykarú csapok nyújtotta kényelemről nem kell lemondanod. A csaptelep ára 4990 forint.

Ha a konyhába keresel csaptelepet, hosszú távon lehet praktikus és jól kezelhető társad az IKEA egykaros, LAGAN fantázianévre keresztelt terméke. Praktikus kialakításának köszönhetően a legnagyobb lábasok is kényelmesen elmosogathatóak alatta, a kemény, tartós tömítések és korongok pedig ellenállnak a súrlódásnak, amelyek a víz hőmérsékletének szabályozása közben keletkeznek - vagyis a svéd lakberendezési áruház egy igazán tartós csaptelepet kínál 2490 forintos áron.

Persze, ha a hagyományos, kéttekerős csaptelepeket kedveled jobban, akkor is találsz olcsó, de mutatós darabokat. A Bricostore a Duo termékcsalád igazán klasszikus kialakítású, enyhén hajlított csövű csaptelepét 4495 forintért árulja, a Csapshop.hu-n kapható Sanimix pedig egy hagyományos, kétgombos kialakítású csaptelep, néhány érdekes vonallal megbolondítva. A visszafogott, mégis különleges, kerekded kialakítású csaptelep a magasra ívelő, enyhén kifelé hajló csapfejjel egy modern, de egy bohókás vagy klasszikus stílusú fürdőszobában is jól mutat. Ára 3820 forint.

Ezt is szeretjük