A legmegbízhatóbb költöztető cégek a városban, 20 ezer forint alatt

Lomtalanítást is vállalnak

Nyugodtan rájuk bízhatod a bútorokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A költözés mindig stresszel jár, nem csak idő-, de pénzigényes is, és valószínűleg nem is szeretnéd akárkire rábízni a kedvenc könyvespolcodat. Ehhez hasonló rossz talán csak a lomtalanítás lehet - míg a szüleid kertes házában a régi bútorok a padlásra kerültek, az apró lakásban már az is fejtörést okoz, hová tüntesd a régi konyhaasztalt, ha újat szeretnél a helyére.

Megkímélünk a körömrágástól - összegyűjtöttük neked a legszimpatikusabb költöztető cégeket, akik munkájukért felelősséget vállalnak, korrekt áron dolgoznak, és szükség esetén még a nem használt kacatok elszállítását is vállalják.

Frankó költöztetés

Bár a vállalkozás neve kissé mókásra sikerült, ez ne tévesszen meg - komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, teljes körű garanciát és minőségi munkát vállaló cégről van szó.

Az 1990-ben alapult költöztető cég akkor három fővel és egyetlen gépkocsival indult, ma pedig 20 munkatárssal és nyolc modern, nagyméretű, minden igényt kielégítő teherautóval állnak a költözés előtt állók rendelkezésére. Amint honlapjukon írják, az elmúlt 21 évben soha egyetlen előre egyeztetett megrendelést sem kellett lemondaniuk, az évi 1400-1600-as munkát gond nélkül elvégzik.

Budapesti költöztetés esetén a Frankó költöztetés a lakásodra való megérkezéskor kezdi számolni a munkaidejét, tehát a telephelyről a címre érkezésig eltelt időt nem számlázzák ki neked.

A kiszállás alapdíja 7500 forint, ami a tehergépkocsi ki- és visszaállását, az egy felrakó és egy lerakó cím közötti távolság megtételét fedezi, de Kispesten és Pestszentlőrincen ebből az árból kedvezményt adnak.

Ha nincsenek különleges igényeid, egy teherautó, egy sofőr és két rakodó érkezik hozzád elvégezni a munkát, az ő együttes óradíjuk 4900 forint. Ez azt jelenti, hogy ha a költöztetés két óra alatt lezajlik, mindösszesen 17 300 forintot kell fizetned.

A költöztető cég lomtalanítást, külföldi és belföldi költöztetést, informatikai rendszerek költöztetését is vállalja, ahogyan épületen, lakáson belüli költöztetést, bútormozgatást is. Ha neked úgy a kedvezőbb, kilométer alapú számlázást is kérhetsz, további információt itt találsz.

Dióköltöztetés

Az irodák és magánszemélyek költöztetését, illetve teljes körű vagy részleges lomtalanítást vállaló Dióköltöztetés honlapján a referencia menüpont alatt olyan nevek szerepelnek, mint a Magyar Orvosi Kamara, a FŐTÁV Rt., a Ticket Restaurant Kft. vagy a Buda Cash Brókerház, de a Dióköltöztetés a Belváros Lipótváros Vagyonkezelő Rt. szerződött költöztetője is.

Az 1933-ban alapított cég mára öt teherautóval - 7,5 és 3,5, valamint 2,8 tonnásokkal - az év bármelyik napján, az ország bármely pontján áll a költözők rendelkezésére.

Az ingyenes helyszíni felmérés során a költöztető cég segít kiválasztani, melyik autójukat érdemes megrendelned, és további tippekkel is ellátnak, amivel megkönnyítheted a pakolást, saját magad és a költöztetők számára is.

A Dióköltöztetésnél költöztető dobozokat és egyéb csomagolóanyagokat is vásárolhatsz. A nagy, 7,5 tonnás teherautók másfél vagy két és fél szobás lakások berendezésének elköltöztetésére is megfelelnek, kiszállási díjuk 3500 forint, óradíjuk pedig három munkás esetén 5600 forint. A Dióköltöztetés minimum két munkaórát számláz ki a költöztetésre, vagyis 25%-os áfával számolva ez azt jelenti, hogy 18 375 forinttal úszhatod meg a költözést. Ha a költöztetés során a teherautónak sétálóutcába, illetve súlykorlátozással védett területre kell behajtania, a cég igény szerint segít a szükséges engedélyek beszerzésében is. A lomtalanítás díjáról, valamint a Dióköltöztetésről itt tudhatsz meg többet.

Budateher

A bő negyedszázados múltra visszatekintő cég 35 tehergépjárművel rendelkezik, honlapjuk szerint fennállásuk óta a vonatkozó piac legsikeresebb szereplői között foglalnak helyet. A Budateher a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének - FUVOSZ - és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének - MKFE - is tagja.

Iroda- és lakásköltöztetést, építési törmelék és sitt konténeres elszállítását, teljes vagy részleges lomtalanítást és bútorszállítást, illetve igény szerint akár csomagolást is vállalnak. Szükség esetén ingyenes helyszíni felmérést is végeznek, munkájukat fuvarozói árukár- és felelősségbiztosítással végzik. A Budateher a tehergépjárművek elől elzárt területekre behajtási engedélyekkel rendelkezik, forgalom elől elzárt területekre a külön engedélyt, az egyes helyekre szükséges parkolási-rakodási engedélyt kérésre - megállapodás szerinti díjazás ellenében - beszerzik.

A 19 köbméteres raktérfogatú kocsival való költözés minimáldíja 10 600 forint, óradíja 2600 forint, plusz 25% áfa. A konténeres sitt, illetve hulladék elszállítási díjai kerületenként változnak, erről bővebb információt itt találsz.

A Budateher szlogenje szerint jó irányba visz, és kétségkívül ők a költöztető piac egyik legkarakteresebb szereplői, ám sajnos - bár mélyen tisztelik a japán kultúrát - hizuki babák szállítását nem vállalják, így ez ügyben ne is hívd őket.

Ezt is szeretjük