A 4 legerősebb szer makacs dugulás ellen

Ha már semmi sem segít

Ha sem az ecet, sem a kávézacc nem hozza meg az áttörést, őket még bevetheted, mielőtt szerelőt hívnál.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eleinte csak kicsit lassabban folyt le a víz, aztán valami furcsa, dohos szag kezdte belengeni a mosogató környékét, most pedig ott áll a víz, és fogalmad sincs, hogyan szüntethetnéd meg a dugulást és szabadulhatnál meg a mosogatólétől.

Bár alapvetően a természetes tisztítószerek használatára buzdítunk, és azt javasoljuk, hogy a biológiailag lebomló, ártalmatlan tisztítószereket használd a lefolyók tisztítására és a dugulások megszüntetésére, van olyan helyzet, amikor súlyosabb fegyverek után kell nyúlnod.

Ha az ecet és a szódabikarbóna már nem segít, próbáld ki a legerősebb lefolyótisztítók egyikét, mielőtt szakembert hívnál, vagy végső elkeseredésedben nekiállnál szétszerelni a mosogatókagylót.

Légy azonban nagyon óvatos és körültekintő, mivel a lefolyótisztítók többnyire nagyon erős lúgok, melyek belélegezve légzési nehézséget, a bőrrel érintkezve pedig égési sérüléseket okozhatnak. Használatuk közben mindig viselj gumikesztyűt, és alaposan szellőztesd ki a szobát.

Tiret Professional lefolyótisztító

A sűrű, gél állagú lefolyótisztítót kifejezetten makacs dugulások megszüntetésére fejlesztették ki.

Akkor is bevetheted, ha az összegyűlt víz már megállt a kádban vagy a kagylóban, hiszen halmazállapotának köszönhetően nem oldódik fel rögtön, hanem a vízen keresztüljutva eléri a lefolyót és megszünteti a dugulást.

Elsősorban szerves anyagok, vagyis a szappan, haj, ételmaradékok feloldására használhatod, de a műanyag csövekben és a gumitömítésekben nem tesz kárt. A Tiret Professional lefolyótisztító ára nagyon változó, érdemes alaposan szétnézned vásárlás előtt, mert 700 forintért is beszerezheted, de sok helyen 1000 forint fölötti összeget is elkérnek érte.

Domestos lefolyótisztító

Ha te is a Domestos termékcsalád lelkes hívei közé tartozol, akkor bizonyára nem lesz kérdés, melyik szerhez nyúlj, hogy eltávolítsd a makacs dugulást.

A Domestos lefolyótisztító összetevőiben a vízvezeték-szerelők által alkalmazott speciális tisztítószerekhez hasonlít, de kellő körültekintéssel te is biztonságosan használhatod. Legpozitívabb tulajdonsága kétségtelenül a gyorsasága: akár 15 perc alatt is képes megszüntetni a feloldhatatlannak hitt dugulásokat, a víz pedig ismét kis örvényt kavarva tűnik majd el a csapból.

A többi Domestos termékhez hasonlóan a lefolyótisztító is erős fertőtlenítő hatással rendelkezik, így a szappan, fogkrém vagy haj okozta lerakódáson megtelepedett baktériumokkal is elbánik. Fertőtlenítésre és megelőzésre is használhatod, ehhez elég, ha hetente egyszer öntesz egy keveset a lefolyóba vagy a túlfolyónyílásba. Ára 700 forint körül mozog.

Természetes szerek
Ha vegyszerek helyett szívesebben használsz természetes tisztítószereket, Képgalériánkban számos hasznos tippet találsz.

Cillit Bang lefolyótisztító

A sűrű állagú, különösen erős tisztítószer gyorsan megszünteti a szerves anyagok okozta dugulásokat.

Elég belőle egy fél kupakkal a lefolyóba önteni, majd 15 perc elteltével forró vízzel leöblíteni, de ha igazán makacs lerakódással van dolgod, akár két órán át hagyhatod, hogy kifejtse a hatását, a Cillit Bang lefolyótisztító ugyanis ennyi idő alatt sem tesz kárt a csövekben.

Bár a tisztítószer ára kissé borsos - 1400 forint körüli összegért vásárolhatod meg -, vonzó tulajdonsága, hogy a lefolyón kívül számos más területen is alkalmazhatod.

Eltüntetheted vele a WC-csésze legmakacsabb foltjait, fertőtlenítheted a szemetest vagy a konyhai munkapultot, de hígítva még padlótisztításra  is használhatod, így sok más tisztítószert kiválthatsz vele.

Mr. Muscle lefolyótisztító

A praktikus flakonban kapható tisztítószer nemcsak igen erős baktériumölő, de a vízkövet is feloldja, így a szervetlen anyagok okozta dugulásokat is megszüntetheted vele.

Bár az illata a többi lefolyótisztítóhoz képest kevésbé szúrós, ez ne tévesszen meg - nagyon erős vegyi anyagról van szó, ezért használat közben, illetve utána nem árt egy alapos szellőztetés.

Sűrű összetételének köszönhetően képes átjutni a kagylóban, illetve a csövekben felgyülemlett vízen, így eléri a dugulás okát, majd tartósan megszünteti azt.

Ha észreveszed, hogy a víz lassabban kezd lecsordogálni, netán rossz  szagokat ereget a lefolyó, a Mr. Muscle-t akkor is bevetheted, hiszen fertőtlenítő hatásának köszönhetően a kellemetlen bűzt is képes megszüntetni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Talán egyetlen hátránya, hogy viszonylag nagy mennyiséget kell belőle használni: a gyártó a megelőzéshez, illetve a szagtalanításhoz heti 250 millilitert ajánl. Az egyliteres kiszerelés 1100-1200 forintért kapható.

Ezt is szeretjük