Új életet kezdek, már megint
Fehér Ági vezető szerkesztő írása
Te hányszor változtattad meg az életed? Hányszor szoktál le a dohányzásról?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki már nem egyszer kezdett új életet, és még annál is többször tervezi. Elhatározások, tervek, hétfőtől, jövő hónap elejétől, majd nyáron, majd szeptemberben. Kedvenceim azok a hónapok, amik hétfővel kezdődnek, ilyen volt idén a szeptember is, amit a nyári dorbézolás után sokan kis januárnak tartanak. Ilyenkor étrendeket írok, kitalálom az x lépcsőfokot, ami után egészségessé varázsolódik az életmódom, és előtte általában belecsapok a lecsóba, mert hát nemsokára úgyis minden megváltozik. Gondolom, más is ismeri ezt a folyamatot.

Mondanom sem kell, hogy 2015 januárjára is tervezem, hogy változtatok, de ez most más lesz. Nem arról van szó, hogy kiiktatom az étrendemből a cukrot, jobban mondva minden szénhidrátot, bár nem ártana, és meg fogom próbálni, vagy hogy végre nekiállok mozogni, már várom is az Insanity atyjának 60 napos Facebook-challenge-ét, az ilyenek általában jól mennek nekem.

De ez most más lesz, mert az új élet az új, saját lakással kezdődik. 2015 eleje valószínűleg az őrületről fog szólni, ami egy felújítással jár, biztos lesz időm tornázni, de remélem, hogy január 1-jén már a kezemben lesz a kulcs, és nekiláthatok. Igazán szimbolikus lenne.

Most a legkellemesebb résznél járok, a tervezgetésnél, szorgalmasan gyűjtöm a képeket a Pinteresten, bújom az Ikea-katalógust, a gipszkarton teherbírásáról olvasok, és már álmomban is ezzel foglalkozom. A legjobb, amikor elképzelem, hogy az én lakásom is épp olyan menő lesz, mint a magazinokban látottak, és azt érzem, hogy ez most tényleg megvalósulhat. A kiválasztott kuckón ugyanis nem ráncfelvarrást kell végezni, hanem nagygenerált, ami nem is baj, mert olyan lesz, amilyennek én akarom.

Persze a konyhában csak egészséges ételek kapnak majd helyet, semmi zacskós snackleves vagy chips, mikropop és ilyenek, a csokikákról nem is beszélve, mindig rendet fogok tartani, és most valamiért úgy érzem, hogy mozogni is több időm lesz, ami persze nettó hülyeség, mert nem azon múlik, hogy az ember elmegy futni, hogy saját lakása van vagy albérletbe, esetleg más hitelébe pakolja a pénzét. De azon múlhat, hogy megkapja a tiszta lapot. Persze majd egy alapos takarítás után, a felújítás végén.

Ezt is szeretjük