Egy egyszerűnek tűnő kérdés, ami hatalmas fejtörést okoz: neked feltették már?
Marton Adrienn rovatvezető írása
Fontos, hogy legyen hobbid?

Egy friss ismeretség esetén szinte kivétel nélkül előkerül a kérdés, hogy mi a hobbid. Ez nálam is így van, és egy ideig bajban is voltam a választ illetően, próbáltam rájönni, mi az, amit a leggyakrabban csinálok a szabadidőmben, de kimondva minden olyan banálisnak tűnt.

Aztán rájöttem: nincs hobbim. Ezt a kijelentést rendszerint csodálkozó, értetlen pillantások kísérték, melyekben ott ült a hogy nem untad még el az életed kérdés is. Pedig nem tétlenkedem, csak mindig mást csinálok, és valahogy még nem találkoztam olyan dologgal, ami tartósan a szenvedélyemmé vált volna.

Ez elgondolkodtatott, vajon tényleg olyan fontos-e, hogy mindenki életében legyen egy meghatározott tevékenység, ami mindig kikapcsolja és feltölti, és aki még nem talált rá erre, az elveszetten, céltalanul és haszontalanul bolyong-e a világban.

Manapság, amikor az állandó pörgés és az aktív pihenés a divat, különösen ferde szemmel tudnak nézni arra, aki azt állítja, ő bizony beéri azzal is, ha egy szabad órájában leül egy bögre teával a szobában, és az ablakon át bámulja a lehulló faleveleket, a hóesést, a napsütést, a kertben ugráló madarakat, közben pedig megpróbálja rendbe tenni a fejében és a lelkében kavargó gondolatokat, érzéseket.

Engem ez is kikapcsol, hasznosnak találom, és annak ellenére, hogy nincs egy állandó dolog, amibe beletemetkezhetnék, nem tudok unatkozni, mert mindig van valami, ami lefoglal. Legyen az akár egy ezerdarabos puzzle kirakása, egy új körömlakk kipróbálása zenehallgatás közben, egy igényes sorozat megnézése, hirtelen ötlettől vezérelve éjszaka átautózni a szomszéd városba, vagy beszélgetni egy testvérrel, baráttal, csak rá kell jönni, hogy az adott pillanatban mi esne jól.

Oldalakon keresztül tudnám sorolni, mi mindennel tudom elütni az időmet - például az írással is -, és még ha más nem is lát benne tartalmat, nekem sokat jelentenek ezek az apróságok - többet, mint ha megmásznék egy hegyet.

Ezt is szeretjük