Most jön az év legrosszabb 3 hónapja? Csak rajtad múlik

Ha már augusztusban azon bánkódsz, hogy mindjárt itt az ősz, nem csoda, ha tényleg rossz lesz.

Ha iskolás koromban megkérdezték, mi a kedvenc évszakom, sohasem tudtam választani, ezért mindig rávágtam, amit a legtöbben: a nyár. Pedig ez nem volt igaz, mert mindegyiket egyformán szeretem, mindegyiknek megvan a maga sajátos szépsége, csak akkoriban ez még nem tudatosult bennem.

Persze amíg az ember suliba jár, zsigerből gyűlöli az őszt, hiszen a szeptember egyet jelent a sulikezdéssel és a vakáció végével. Felnőtt fejjel azonban érdemes újragondolni ezt a dolgot.

Sorolhatnám a sablonos okokat, hogy miért jó az ősz: általában mindenki a finom gyümölcsöket és a színpompás leveleket említi elsőre, és ezzel ki is fújt a lista. Nem kétséges, hogy ezek is remek dolgok, de önmagukban még nem teszik szerethetővé a nyár trónbitorlóját, az esős, szürke, ködös és hideg évszakot.

Szerintem az ember hangulata és közérzete nem az aktuális időjáráson és az éppen folyó évszakon múlik, hanem azon, hogy hogyan tud áthangolódni ezekre.

Mindennek megvan a maga ideje, és nem véletlen ez a körforgás: télen begubózva adjuk át magunkat az ünnepeknek és egy új kezdetnek, tavasszal felébreszt és megrészegít a kikelet, a virágillat, a szerelem és a közelgő kánikulákra várakozás, nyáron az ember megőrül, egy kicsit bulizik, utazik, pihen és kiengedi a gőzt, hogy aztán ősszel ismét lenyugodjon, és a csendes-romantikus napokon áthangolódjon a téli ünnepi szezonra.

Ősszel nem sajnálod, ha a nappaliban kucorogva filmet nézel a szeretteiddel, ahelyett, hogy kint lennétek a szabadban. Egy esős napon van időd teával vagy kávéval a kezedben figyelni a vízcseppeket az ablaküvegen, miközben az élet nagy dolgain merengsz.

Előveheted a kedvenc kabátodat és csizmádat, amiben olyan csinosnak érzed magad, vagy ami még jobb, felkerekedhetsz, hogy újat szerezz be. Nem kell azon aggódnod, hogy mire beérsz a munkahelyedre, leizzadod a sminked, és nyugodtan hordhatod leengedve a hajad, mert nem sülsz meg alatta.

Minden csak hozzáállás kérdése - rajtad múlik, hogy meglátod-e a jelen szépségeit, és kihozod belőle a legtöbbet, vagy az elmúlt nyarak után bánkódsz, esetleg a következőt tervezed, miközben szitkozódva dobod a kukába a törött esernyődet. Én személy szerint örülök, hogy olyan helyre születtem, ahol ennyire változatos egy év, mert ahogyan nem tudnék 40°C-ban átszellemülve karácsonyozni, úgy nem élveznék egy hideg, kiszámíthatatlan és minden nap csapadékos nyarat sem.

Ezt is szeretjük