Akárki akármit is mond, fontosak a külsőségek - Persze nem csak azok
Németh Lilla írása
A szépségre való igény szerintem nem bűn.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A külsőségek igenis számítanak a mai világban, de nemcsak most értékelte fel ezeket az emberiség, hiszen korábban is fontos szerepet játszottak például abban, hogy a nők érvényesülhessenek. Amíg a nő nem volt ilyen független és erős, mint amivé napjainkra vált, addig a rangján kívül nagyjából a szépségére számíthatott.

A szépítkezés persze nem csupán a nők sajátja, a férfiak is ugyanúgy törődnek a külsejükkel, akárcsak a nők, és ez teljesen normális. Ők is szeretnének tetszeni a másik nemnek, sőt, mi több, maguknak. Állítólag a nők bármilyen tükröződő felületben képesek a kinézetüket ellenőrizni, ugyanakkor valószínűsítem, hogy tükör nélkül az ellenkező neműek is kellemetlenül éreznék magukat, és nem csupán a reggeli borotválkozás miatt.

Egy másik általánosítás, hogy a nők még a műszaki cikkeiknél is a küllemet helyezik előtérbe, holott ezek kiválasztásánál a praktikumnak kellene az első helyen szerepelnie. Kapásból beugrik egy reklám, melyben a lány egy srácnak próbálja eladni a laptopját - amin egyértelműen látszik, hogy milyen nemű volt a tulajdonosa -, ám a műszaki adatait nem valami magabiztosan sorolja. Abban azonban semmi kivetnivalót nem látok, ha valaki olyan tárgyakkal veszi körül magát, melyek külsőre is tetszenek neki.

Bizonyára a nők között is van eltérés. Én is szeretem a szépet: el tud varázsolni, ha valami gyönyörűt látok, legyen az egy harmonikusan berendezett szoba vagy egy meseszép ruhaköltemény, ugyanakkor a sminkelés kevésbé hoz lázba. Az emberek megoszlanak a külsőségeket illetően, de kisebb vagy nagyobb mértékben mindannyiunknak fontosak.

Ezt is szeretjük