Akiket más energiája éltet - Vámpírok, és amit tehetsz ellenük

Panaszkodnak, kritizálnak, vegzálnak. Tehetsz ez ellen, és nem kell megsértened őket.

Energiavámpírok mindannyiunk környezetében előfordulnak. Nem feltétlenül rosszak ők, sőt, csak éppen képtelenek önmagukból erőt meríteni, ezért a körülöttük lévőktől igyekeznek megszerezni - nem is feltétlenül tudatosan vagy akaratlagosan - a mindennapi betevőt. A módszereik változatosak: van, aki mindenben és mindenkiben hibát keres - és mint tudjuk, aki keres, az talál -, más megállíthatatlannak tűnő panaszáradatot zúdít aktuális beszélgetőpartnerére, megint más a megmentő szerepében tetszelegve osztogat kéretlen tanácsokat, netán az állandó vegzálásban véli megtalálni az életfeladatát.

Edvard Munch, a híres norvég expresszionista festő így ábrázolta a vámpírt

Még hinni sem kell benne

Megszabadulni - legalábbis kultúrlény módjára - nem könnyű tőlük, és sokszor nem is kivitelezhető. Megváltoztatni pedig, pláne akarata ellenére, senkit nem lehet - aki ilyesmivel próbálkozik, bármilyen jó szándékkal is, voltaképpen maga is energiavámpír. Hosszabb távon viszont aránytalan lelki-szellemi terhelést jelenthet a "lehúzó" emberek jelenléte. Vannak azonban módszerek, amelyek alkalmazásával bizonyos fokig távol tarthatjuk magunktól őket, megnyilvánulásaikkal egyetemben - anélkül, hogy sértődés lenne a dologból. Ilyen például az aurapajzs létrehozása, amelynek eredete az ősi időkbe nyúlik vissza, és ha minden igaz, a híres kínai származású spirituális gyógyító és tanító, Choa Kok Sui is alkalmazta. Még hinni sem kell benne - elég a következőket tenni.

Az aurapajzs létrehozása

Amennyire lehet, összpontosítsunk a légzésünkre, hogy gondolataink és érzéseink elcsituljanak. Hosszan és mélyen lélegezzünk ki és be - persze azért feltűnésmentesen. A gyakorlat jobban működik, ha közben a nyelvet a szájpadláshoz érintjük.

Képzeletben vetítsünk magunk elé egy ovális alakú, fehér vagy aranyszínű fényfoltot - ez lesz az aurapajzs. Majd képzeljük el, hogy egyre kisebbre zsugorodunk, míg végül belépünk ebbe a fényfoltba.

Lássuk és érzékeljük, hogy benne vagyunk az aurapajzsban. Jó, ha képzeletben végig is tapogatjuk minden irányból, és meggyőződünk arról, hogy a fala masszív, sérthetetlen, és ellenáll a kívülről érkező impulzusoknak. Hasonlóképpen fontos azonban, hogy az aurapajzs belülről áthatolható legyen, hogy saját esetleges negatív érzéseink és gondolataink szabadon távozhassanak, azaz "ne adjuk vissza" őket magunknak. Mindezeket tudatosítsuk is magunkban.

Az egyik leghíresebb

Nem tudni, mitől, de működik

Az aurapajzs létrehozása technikaként semmiképpen nem mondható tudományosan megalapozottnak, ahogy az is kérdéses, létezik-e egyáltalán maga az aura. De hát úgy van a világ kitalálva, hogy nem kell mindent tudnunk, és attól, hogy valamit pillanatnyilag nem látunk, akár még létezhet is. Mindenesetre a módszer a tapasztalatok szerint működik - még ha esetleg csak azért, mert leköti a gondolatainkat és az érzéseinket, így az energiavámpír megnyilvánulásait kevésbé érzékeljük. De ez a végeredmény szempontjából mindegy is.

Fotók: Edvard Munch A vámpír című festménye: Wikipédia, Lugosi Béla: www.biography.com

Ezt is szeretjük