A legfinomabb zserbós szaloncukor házilag

Ne hagyd az utolsó pillanatra, akár már most hozzáfoghatsz a zserbós szaloncukor elkészítéséhez.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor még nem sorakoztak a különlegesebbnél különlegesebb szaloncukrok a boltok polcain, nagy családi eseménynek számított a karácsonyi csemege megalkotása. Elevenítsd fel a régi hagyományokat, kápráztasd el szeretteidet saját készítésű, zserbós szaloncukorral!

Zserbós szaloncukor

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 10 dkg dió
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A diót daráld le, a sárgabarackot vágd apróra, és a mézzel, valamint a baracklekvárral alaposan dolgozd össze. A masszából kézzel formázz szaloncukrokat. Sorakoztasd őket műanyag tálcára, és tedd öt percre a fagyasztóba.

Ezalatt a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg. A szaloncukrokat mártsd meg a csokiban, majd csöpögtesd le róluk a felesleget. Sütőpapíron, hűtőben vagy hideg helyen hagyd megdermedni. Végül csomagold az édességeket szép ünnepi papírba, és úgy akaszd fel a karácsonyfára.

zserbos face
Ezt is szeretjük