A legfinomabb zserbós szaloncukor házilag
Ne hagyd az utolsó pillanatra, akár már most hozzáfoghatsz a zserbós szaloncukor elkészítéséhez.
Amikor még nem sorakoztak a különlegesebbnél különlegesebb szaloncukrok a boltok polcain, nagy családi eseménynek számított a karácsonyi csemege megalkotása. Elevenítsd fel a régi hagyományokat, kápráztasd el szeretteidet saját készítésű, zserbós szaloncukorral!
Zserbós szaloncukor
Hozzávalók 20 darabhoz
- 10 dkg dió
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 teáskanál aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
A diót daráld le, a sárgabarackot vágd apróra, és a mézzel, valamint a baracklekvárral alaposan dolgozd össze. A masszából kézzel formázz szaloncukrokat. Sorakoztasd őket műanyag tálcára, és tedd öt percre a fagyasztóba.
Ezalatt a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg. A szaloncukrokat mártsd meg a csokiban, majd csöpögtesd le róluk a felesleget. Sütőpapíron, hűtőben vagy hideg helyen hagyd megdermedni. Végül csomagold az édességeket szép ünnepi papírba, és úgy akaszd fel a karácsonyfára.