10 mesés európai főváros karácsonyi pompában
Utazz velünk képzeletben Európa legszebb nagyvárosaiba, melyek karácsonykor különösen mesés hangulatot árasztanak!

Dia

 	Berlin  	Németország fővárosa már novemberben karácsonyi fénybe borul. Az ünnepi készülődés itt nagy hagyományokra tekint vissza: a várost ellepik a karácsonyi árusok, és több tucatnyi karácsonyi vásár várja a látogatókat.

Berlin

Németország fővárosa már novemberben karácsonyi fénybe borul. Az ünnepi készülődés itt nagy hagyományokra tekint vissza: a várost ellepik a karácsonyi árusok, és több tucatnyi karácsonyi vásár várja a látogatókat.

Dia

StockholmA svéd fővárosba kevesen látogatnak el karácsonykor, pedig ma már néhány ezer forintért is repülőre ülhetsz. Ráadásul érdemes is: a város tereit karácsony előtt itt ellepik az árusok, akiknél megkóstolhatod a hagyományos karácsonyi heringet és a gloggot, a konyakos forralt bort.

Stockholm

A svéd fővárosba kevesen látogatnak el karácsonykor, pedig ma már néhány ezer forintért is repülőre ülhetsz. Ráadásul érdemes is: a város tereit karácsony előtt itt ellepik az árusok, akiknél megkóstolhatod a hagyományos karácsonyi heringet és a gloggot, a konyakos forralt bort.

Dia

PrágaPrága már november közepétől ünnepi díszbe burkolózik: az utcák színes fényekben pompáznak, a boltok hatalmas kirakata megtelik szebbnél szebb ünnepi dekorációkkal. A nagyobb terek mindegyikén karácsonyfát állítanak. A vásárok egészen szentestéig nyitva vannak, az ünnepi hangulatot pedig szilveszterig élvezheted.

Prága

Prága már november közepétől ünnepi díszbe burkolózik: az utcák színes fényekben pompáznak, a boltok hatalmas kirakata megtelik szebbnél szebb ünnepi dekorációkkal. A nagyobb terek mindegyikén karácsonyfát állítanak. A vásárok egészen szentestéig nyitva vannak, az ünnepi hangulatot pedig szilveszterig élvezheted.

Dia

 	Bécs  	Bécs híres karácsonyi vására milliókat vonz évről évre: idén több mint száz pavilonban kínálják szebbnél szebb portékáikat a kézműves és egyéb kereskedők a Városháza téren felállított 27 méteres karácsonyfa mellett. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Varázslatos karácsonyi úti célok »

Bécs

Bécs híres karácsonyi vására milliókat vonz évről évre: idén több mint száz pavilonban kínálják szebbnél szebb portékáikat a kézműves és egyéb kereskedők a Városháza téren felállított 27 méteres karácsonyfa mellett.

Kapcsolódó cikk:
Varázslatos karácsonyi úti célok »

Dia

RómaRómában ne számíts hóra, és vastag télikabátra sem lesz szükség. A karácsonyi hangulat azonban a mediterrán fővárost sem kerüli el: a város bevásárlóutcái karácsony előtt színes fényárba öltöznek, zenekarok lepik el őket, színdarabok elevenednek meg rajtuk, és természetesen turisták százezreivel telnek meg.

Róma

Rómában ne számíts hóra, és vastag télikabátra sem lesz szükség. A karácsonyi hangulat azonban a mediterrán fővárost sem kerüli el: a város bevásárlóutcái karácsony előtt színes fényárba öltöznek, zenekarok lepik el őket, színdarabok elevenednek meg rajtuk, és természetesen turisták százezreivel telnek meg.

Dia

 	London  	A brit főváros sem késlekedik egyik évben sem minél előbb felölteni ünnepi ruháját. A karácsonyi hangulat már november végén körbelengi a várost, melynek híres utcái - így a Regent Street és az Oxford Street - pazar díszkivilágításban ünnepel, és tízezreket vonz London szívébe.

London

A brit főváros sem késlekedik egyik évben sem minél előbb felölteni ünnepi ruháját. A karácsonyi hangulat már november végén körbelengi a várost, melynek híres utcái - így a Regent Street és az Oxford Street - pazar díszkivilágításban ünnepel, és tízezreket vonz London szívébe.

Dia

DublinAz ír főváros különösen fényes gyöngyszem karácsonykor. Híres sétálóutcáját, a Grafton Streetet érdemes ilyenkor felkeresni, hiszen évről évre csodás fénybe borul. Vásárlást itt azért ne tervezz, a Grafton Street ugyanis a luxus otthona, a világ hatodik legdrágább bevásárlóutcája.

Dublin

Az ír főváros különösen fényes gyöngyszem karácsonykor. Híres sétálóutcáját, a Grafton Streetet érdemes ilyenkor felkeresni, hiszen évről évre csodás fénybe borul. Vásárlást itt azért ne tervezz, a Grafton Street ugyanis a luxus otthona, a világ hatodik legdrágább bevásárlóutcája.

Dia

 	Párizs  	Az Eiffel-torony szinte minden évben ünnepi ruhát kap, a híres utcák és terek pompás fényárban úsznak, és rendszeresen ellepik őket a turisták. Mindez nem meglepő, hiszen Párizs nem csak tavasszal ragad magával, de különleges hangulatával karácsonykor is.

Párizs

Az Eiffel-torony szinte minden évben ünnepi ruhát kap, a híres utcák és terek pompás fényárban úsznak, és rendszeresen ellepik őket a turisták. Mindez nem meglepő, hiszen Párizs nem csak tavasszal ragad magával, de különleges hangulatával karácsonykor is.

Dia

 	Budapest  	A karácsonyi hangulat fővárosunkból sem hiányozhat. Az utcák és a terek, legfőképpen a belvárosban, minden évben pompás fényköntösbe burkolóznak. Érdemes ilyenkor végigsétálni az Andrássy úton, majd a november 20-án megnyílt Vörösmarty téri karácsonyi vásárt felkeresni egy nagy bögre fűszeres forralt borért.  	Mesebeli csokiboltok Budapesten »

Budapest

A karácsonyi hangulat fővárosunkból sem hiányozhat. Az utcák és a terek, legfőképpen a belvárosban, minden évben pompás fényköntösbe burkolóznak. Érdemes ilyenkor végigsétálni az Andrássy úton, majd a november 20-án megnyílt Vörösmarty téri karácsonyi vásárt felkeresni egy nagy bögre fűszeres forralt borért.

Mesebeli csokiboltok Budapesten »

Dia

BrüsszelA belga főváros karácsonyi vására 2003-ban megkapta a legérdekesebb karácsonyi vásár címet. A Grande Palace és a St. Catherine tér mellett található hatalmas ünnepi piac évről évre látogatók tízezreit vonzza több száz árusával.

Brüsszel

A belga főváros karácsonyi vására 2003-ban megkapta a legérdekesebb karácsonyi vásár címet. A Grande Palace és a St. Catherine tér mellett található hatalmas ünnepi piac évről évre látogatók tízezreit vonzza több száz árusával.
Ezt is szeretjük
Fotó: