2014 toplistás könyvsikerei: 5 lerakhatatlan, izgalmas regény
Egyik jobb, mint a másik. Abban is segítünk, hogy kinek ajándékozd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könyv a legszebb ajándék - ezzel bizonyára te is egyetértesz, ám nem mindig könnyű eltalálni az ízlését annak, akit meglepnél vele.

Az alábbiakkal szinte biztosra mehetsz, hiszen 2014-ben rendre ott voltak az eladási toplisták legjobbjai között, így valószínűleg a te családtagjaidnak vagy barátaidnak is bejönnek. Válogass kedvedre!

A testvérednek - George R. R. Martin: Trónok harca

A Trónok harca lebilincselő fantasy, mely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével.

A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg.

Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.

Karácsony előtt bizonyára sok a teendőd, de egy kis lazítás mindenkinek jár. Látogass el az alábbi gyönyörű helyek valamelyikére!

A pasidnak - José Rodrigues Dos Santos: Az ördög keze

Tomás Noronhát is elérte a válság. A megszorítások következtében elbocsátja az egyetem, és kénytelen munkanélküli segélyt igényelni. A munkanélküli központból hazafelé menet megszólítja egy régi, gimnáziumi barátja, akit ismeretlen személyek üldöznek.

A menekülő barát elrejtett egy kompromittáló DVD-t, mely leleplezi a válság felelőseit, és Tomásnak meg kell fejtenie egy rejtjeles szöveget, hogy megtalálja. A Nemzetközi Büntetőbíróság pert indított a válság felelősei ellen, az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények vádjával.

Tomás Noronhát kegyetlen és nagyhatalmú gyilkosok üldözik, de a per sikerességéhez elengedhetetlen fontosságú, hogy megfejtse a rejtvényt, mely elvezeti a világ legveszélyesebb titkát tartalmazó DVD-jéhez.

Az anyukádnak - Agatha Christie: Az elefántok mindenre emlékeznek

Vajon az anyja ölte meg az apját, vagy az apja ölte meg az anyját?

Mrs. Ariadne Oliver kivételesen részt vesz egy irodalmi banketten, de azt kívánja, bár ne tette volna. Egy különösen utálatos nőszemély azt követeli, derítse ki, hogy keresztlánya, Celia Ravenscroft szülei miért haltak meg. Mrs. Oliver Hercule Poirot-hoz fordul, és együtt kezdik üldözni az elefántokat, vagyis azokat a vénségeket, akik ismerték Ravenscroftékat. És az elefántok nemcsak nem felejtenek, mint az angol mondás tartja, hanem valóban mindenre emlékeznek.

A barátnődnek - Belfort Jordan: A Wall Street farkasa

1987-et írunk. A Wall Street a világtőzsde epicentruma, ahol a zabolátlan mohóság és az ócska csillogás közepette tucatjával bukkannak fel és tűnnek el a milliomosok.

Jordan ebből a közegből indul, és a kilencvenes évek amerikai pénzügyi világának leghírhedtebb figurájává válik. A válság hamvaiból építi fel saját brókercégét, mely egy atombomba hatékonyságával gyűri maga alá egész Amerikát.

Ő lesz a Wall Street farkasa - annyi pénzt keres, és annyit költ luxusautókra, jachtokra, drogokra, nőkre, amennyit földi halandó elképzelni sem tud. Korrupció és bűnök szegélyezik a sikeréhez vezető utat, és FBI-ügynökök lihegnek a nyomában. Fiatal tőzsdeügynökök istenítik, és vakon teljesítik az utasításait. Jordan nagyon magasra jut, ahonnan nagyon mélyre zuhan - végül csalás és pénzmosás vádjával húsz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélik.

A kolléganődnek - Gillian Flynn: Holtodiglan

Amy és Nick ötödik házassági évfordulója tragédiába torkollik: Amy eltűnik, és minden jel a jóképű férj, Nick bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki. Az olvasó döbbenten figyeli, hogy egy romantikus párkapcsolat miként alakulhat át szép lassan igazi pokollá. A kérdés csak az, ki tette valójában pokollá a másik életét?

Megdöbbentő, magával ragadó kötet az erőszak természetéről, a kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyairól és a mindent át- meg átszövő sötét titkokról.

Ezt is szeretjük