Mennyei töltött káposzta, savanyú káposztából

Klasszikus karácsonyi recept

A töltött káposzta nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött káposztát minden háziasszony a maga szája íze szerint készíti, ezért nem is lehet megállapodni olyan receptben, ami mindenkinek kedvére lenne.

Ha azonban szívesen kísérletezel a magyarok nagy kedvencével, akkor próbáld ki a mi változatunkat is, talán jobban ízlik majd, mint amit te szoktál készíteni!

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta: fél kiló aprókáposzta, fél kiló levél
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A káposztaleveleket hideg vízben mosd át, hogy ne legyenek túl savanyúak. Vágd le róluk a vastagabb eres részeket, majd tedd félre őket.

A szalonnát vágd apró kockákra, pirítsd meg, majd a pörcöt keverd hozzá a darált húshoz. A hagymát aprítsd fel, és a szalonna zsírjában dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, és ezt is keverd hozzá a darált húshoz.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezután forgasd bele a húsba a zúzott fokhagymát, a rizst, és ízesítsd sóval, borssal. A masszát dolgozd össze alaposan, és kanalazd rá a káposztalevelek közepére. A hosszú széleket hajtsd rá a töltelék tetejére mind a két oldalról, majd tekerd fel a káposztát.

Ünnepi finomság

A karácsonyi ízvilágnál maradva készítsd el a tökéletes mézeskalácsot is. Istenien omlós!

Egy nagyobb lábas aljába szórd bele az aprított káposztalevelek felét. Fektesd rá a kis batyukat, öntsd fel egy-két pohár vízzel, és a tetejükre szórd rá megmaradt apró káposztaleveleket. Fedő alatt, alacsony lángon főzd puhára a káposztákat körülbelül egy óra alatt. Ne keverd meg, csak forgasd meg időnként lábast! Amikor kész, tányérra szedve, tejföllel tálald.

Még több recept

Ha tradicionális karácsonyi menüt szeretnél készíteni, akkor a sütemények közül is válaszd az ünnepi klasszikusokat!

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük