Mennyei töltött káposzta, savanyú káposztából
A töltött káposzta nem hiányozhat az ünnepi asztalról.
A töltött káposztát minden háziasszony a maga szája íze szerint készíti, ezért nem is lehet megállapodni olyan receptben, ami mindenkinek kedvére lenne.
Ha azonban szívesen kísérletezel a magyarok nagy kedvencével, akkor próbáld ki a mi változatunkat is, talán jobban ízlik majd, mint amit te szoktál készíteni!
Töltött káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta: fél kiló aprókáposzta, fél kiló levél
- 70 dkg darált sertéshús
- 20 dkg rizs
- 5 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A káposztaleveleket hideg vízben mosd át, hogy ne legyenek túl savanyúak. Vágd le róluk a vastagabb eres részeket, majd tedd félre őket.
A szalonnát vágd apró kockákra, pirítsd meg, majd a pörcöt keverd hozzá a darált húshoz. A hagymát aprítsd fel, és a szalonna zsírjában dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, és ezt is keverd hozzá a darált húshoz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután forgasd bele a húsba a zúzott fokhagymát, a rizst, és ízesítsd sóval, borssal. A masszát dolgozd össze alaposan, és kanalazd rá a káposztalevelek közepére. A hosszú széleket hajtsd rá a töltelék tetejére mind a két oldalról, majd tekerd fel a káposztát.
Ünnepi finomság
A karácsonyi ízvilágnál maradva készítsd el a tökéletes mézeskalácsot is. Istenien omlós!
Egy nagyobb lábas aljába szórd bele az aprított káposztalevelek felét. Fektesd rá a kis batyukat, öntsd fel egy-két pohár vízzel, és a tetejükre szórd rá megmaradt apró káposztaleveleket. Fedő alatt, alacsony lángon főzd puhára a káposztákat körülbelül egy óra alatt. Ne keverd meg, csak forgasd meg időnként lábast! Amikor kész, tányérra szedve, tejföllel tálald.
Még több recept
Ha tradicionális karácsonyi menüt szeretnél készíteni, akkor a sütemények közül is válaszd az ünnepi klasszikusokat!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- krumpli