Minden idők legcikibb sztárkarácsonyai

Rémült télapók, zuhanó karácsonyfák és félresikerült ajándékok. Ízelítő a hírességek meglepő és mulatságos karácsonyaiból.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hogyan lopta el Beyoncé a karácsonyt?

Az énekesnő karácsonyát 2003-ban az MTV Punk’d című műsora tette emlékezetessé. Ashton Kutcher kész átverésébe Beyoncé az édesanyja és az asszisztense közreműködésével került be, akik elhitették az énekesnővel, hogy egy teljesen ártalmatlan jótékonysági rendezvényen vesz majd részt.

Az Universal stúdióban megtartott esemény valóban karitatív célokat szolgált, viszont Beyoncé nem sejthette, hogy a Punk’d stábja fogja feldobni a gyermekműsor hangulatát. Az énekesnő karácsonyi emlékeiről mesélt a gyerekeknek, velük együtt énekelte el a Csendes éjt, majd azt a megtisztelő feladatot kapta, hogy ő tehette fel a világító csillagot a stúdióban felállított 15 méteres karácsonyfára. Beyoncé-t daruval emelték fel a fa csúcsáig.

Mikor azonban hozzáért a fához, hogy feltegye a csillagot, a fa a Punk’d technikusainak köszönhetően összetalálkozott az oldalirányú gravitációval, és hangos puffanással landolt a stúdió közepén. A Télapónak, a három királynak és a szent családnak még épp sikerült elmenekülnie. Miközben a magát igen kellemetlenül érző énekesnőt leengedték a magasból, a zokogó gyerekek azt kiabálták neki, hogy tönkretette a karácsonyukat, és összetörte a nekik szánt ajándékokat.

Nem sokkal azután, hogy Beyoncé közelebbről is szemügyre vette a romokat, előtűnt Ashton, akit – ahelyett, hogy legalább csúnyán nézett volna – az énekesnő öleléssel fogadott.

Jennifer Aniston, a télapók réme

Valami titokzatos okból kifolyólag sok gyerek fél a Mikulástól, talán mert olyan nagy és piros, vagy csak egyszerűen látták Billy Bob Thorntont a Tapló télapóban.

Jennifer Aniston sincs túl jóban a pirosruhás öregurakkal, miután gyerekkorában kisebb összetűzésbe került egyikükkel. A kis Jennek egy barátja a Mikulásról mesélt történetet épp azelőtt, hogy a kislányt édesanyja elvitte volna egy New York-i karácsonyi rendezvényre. A történet szerint a télapó csak a jó gyerekekhez kedves, a rosszakat pedig elviszi magával, és nagyon megbünteti.

Jennifert ez annyira megijesztette, hogy amikor a rendezvényen édesanyja odakísérte a Mikuláshoz, előbb sírva fakadt, majd menekülőre fogta volna a dolgot, de a jóságos fehérszakállú nem akart feltűnést kelteni, ezért próbálta a kislányt megvigasztalni és visszatartani. Ennek eredménye az lett, hogy Jen meglehetősen erősen megütötte, majd elrohant. A színésznő ma már jót nevet az eseményen.

Karácsony sincs Paris nélkül

Az amerikaiak híresek a karácsony idején fényárban úszó házaikról, és arról, hogy a szomszédok sokszor szinte versenyt űznek abból, hogy ki tudja méginkább felülmúlni a korábbi éveket. 2005 karácsonyán a Rhode Island-en élő Joe Moretti olyan karácsonyi dekorációt kreált, amitől valóban elakadt a környékbeliek szava. A világító rénszarvasok és életnagyságú szán helyett ugyanis egy, még az életnagyságúnál is nagyobb Paris Hilton került az amerikai tervező karácsonyi kompozíciójának középpontjába. Moretti számos lila és rózsaszín háttérrel ellátott hatalmas kartonképet állított ki a kertjébe, amit a Parishoz illő szintén rózsaszín, több tízezer fénypontból álló égősor egészített ki

A képek között feltűnt Paris csivavája, Tinkerbell is, a legnagyobb feltűnést azonban az a kép keltette, amin az örökösnő meglehetősen ledér – és a változatosság kedvéért rózsaszín – ruhában látható, ujját az ajkaihoz emelve, mintha csak azt súgná: Hé, kisfiú, hiszel még a Télapóban? Az alkotás amellett, hogy az előtte lelassító autók miatt komoly forgalmi dugókat okozott, vegyes érzelmeket váltott ki a környéken lakókból.

Moretti szándéka elmondása szerint az volt, hogy elhozza Hollywoodot és New York-ot a kisvárosiaknak, a templomból kisunokáikkal hazaigyekvő nagymamáknak azonban nem biztos, hogy erre akkora igényük lett volna.
Maga Paris viszont nagyon hízelgőnek és mulatságosnak tartotta a helyzetet. A Hilton-lány szerint Moretti – aki korábban hasonló módon tisztelgett Madonna előtt is – igen kreatív férfi, és segített igazán feldobni az amúgy unalmas vásárolgatással töltött karácsonyát..

Justin Timberlake elsőszámú kívánsága

Cameron Diaz nem híve a karácsonyi ajándékozásnak, viszont egykori kedvese, Justin Timberlake kérésének annak idején nem tudott ellenállni. Justin karácsonyi listáján egyszer első helyen szerepelt egy Sony PlayStation 3. Az énekes ezt asszisztensén keresztül közölte a színésznővel, aki szintén asszisztensét bízta meg, hogy táborozzon le az egyik legnagyobb elektronikai szaküzlet előtt, hogy az újonnan forgalomba kerülő játékkonzolt elsőként vegye meg.
Az ajándékot sikerült megszerezni, viszont miután ezt Justin megtudta, addig kérlelte Cameront, hogy hozzák előbbre az ajándékozást, míg a szőke szépség beadta derekát, és pár nappal karácsony előtt odaadta az ajándékot. Csak azzal nem számolt, hogy a PlayStationt azért találták ki, hogy a fiúk játsszanak vele. Akár karácsony előtt, akár karácsony napján. Vagy másnapján. És harmadnapján. Utólag Cameron tréfálkozva mesélt a történetről, és arról, hogy az "érett" kapcsolatnak az azt követő évben éppen karácsony előtt vetettek véget.

Ozzy-ék és a karácsony szelleme

Ozzy Osbourne családjának mindennapjait 2002 márciusa óta követhetik nyomon a rajongók. Az MTV által készített valóságshow-ból nem maradhattak ki a – házi kedvenceket leszámítva – négytagú család karácsonyi pillanatai sem. 2002 decemberében közel nyolcmillió néző követte végig a Black Sabbath egykori énekesének és sajátos értékrendű családjának meghittnek még a legnagyobb jóindulattal sem, viszont humorosnak annál inkább nevezhető karácsonyát. A műsort a nagy-britanniai Chanel 4 beválasztotta minden idők legemlékezetesebb karácsonyi pillanatai közé.

A sikerre való tekintettel az MTV 2003-ban is különkiadást készített Ozzy, Sharon, Kelly és Jack karácsonyáról. A műsor megörökítette többek között Ozzy sajátos hóemberépítési technikáját, és azt, ahogy a családhoz vendégként érkező Mandy Moore próbál átadni valamit a karácsony szelleméből a kanapén elnyúló és az ünnepet együttes erőkkel ki nem állható Osbourne gyerekeknek. Az adás további poénjait olyan hírességek szolgáltatták, mint a karácsonyi partira érkező Jessica Simpson, Mike Myers vagy Rob Zombie.

Ezt is szeretjük