Hipergyors szórt túrótorta
Ezt a süteményt kisujjból kirázhatod még akkor is, ha nem vagy a konyha ördöge.
A szórt süteményt valószínűleg egy olyan háziasszony találta ki, aki nem szeretett hosszan pepecselni a desszerttel, de édesszájú volt. Ha te is kedveled az efféle egyszerű, mégis nagyszerű megoldásokat, akkor próbáld ki receptünket!
Ha a mazsola nem áll túl közel a szívedhez, akkor készítheted más aszalt gyümölccsel is.
Szórt túrótorta
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A vajat felezd meg, és az egyik részével kend ki a tortaformát. A lisztet a cukorral és a sütőporral keverd össze, és a felét szórd bele a tepsibe. A túrót morzsold egy tálba, keverd hozzá a mazsolát és a citrom lereszelt héját. Szórd egyenletesen a tepsibe, majd a megmaradt lisztes keverékkel fedd be a tetejét.
A vaj másik felét olvaszd fel, add hozzá a három tojást, a tejet és a vaníliás cukrot, majd öntsd rá az egésznek a tetejére. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és nagyjából 30 percig süsd a süteményt. Ha szereted, akkor a mazsola helyett más aszalt gyümölcsöt is tehetsz bele, például vörös áfonyát vagy szilvát.
Karácsonyi finomságok
Ha inkább mégis a klasszikus sütemények mellett tennéd le a voksodat, akkor válogass kedvedre!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- méz
Puha, omlós mézespuszedli
- ünnep
- vörösbor